Unge studerende forskelsbehandles: Ingen ferie eller studiekort til STU-elever

Elever med særlige behov får dårligere vilkår end deres jævnaldrende.

STU er en uddannelse for unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, der ikke er i stand til at gennemføre en gymnasie- eller erhvervsskole-uddannelse. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Elever på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse STU har ikke samme ret til ferie eller studiekort, som deres jævnaldrende på gymnasier og erhvervsskoler.

En uheldig forskelsbehandling, mener Marian Kortegaard, der er medlem af STU-foreningen Consentio. Consentio er en forening for udbydere af særligt tilrettelagte uddannelser

- Når man nu i forvejen måske har været igennem et ungdomsliv med en del udfordringer i uddannelses-systemet, så har man brug for samme tilbud som alle andre unge mennesker.

STU er en uddannelse for unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, der ikke er i stand til at gennemføre en gymnasie- eller erhvervsskole-uddannelse.

Modtager ikke SU

Eleverne modtager ikke SU, men derimod uddannelseshjælp. Og som kontanthjælpsmodtagere skal de derfor tjene op til ferie. Det betyder, at de det første år af deres uddannelse ikke har ret til betalt sommerferie.

De har desuden heller ikke ret til at få et studiekort, der giver rabat til bl.a. offentlig transport.

Marian Kortegaard er ikke i tvivl.

- STU-eleverne skal have præcis samme rettigheder som elever på gymnasier og erhvervsskoler har.

Facebook
Twitter