Unge svigter ungebyråd

Nyt samarbejde med folkeskoler skal give kamp om taburetter i ungebyråd

I hver tredje dansk kommune er der et ungebyråd. Arkivfoto: Køge Kommunes børne og ungebyraad (Foto: HENRIK OLE JENSEN/SCANPIX NORDFOTO 2001) (Foto: HENRIK OLE JENSEN © Scanpix)

For at give unge mere indflydelse på politikken i kommunerne har blandt andre to nordjyske kommuner lavet ungebyråd. Landet over er der ungebyråd i lidt flere end hver tredje kommune.

Men de unge nordjyder svigter deres egne byråd.

- Vi har været nødt til at aflyse det sidste møde vi skulle have afholdt i ungebyrådet. Simpelthen fordi vi fik for mange afbud, siger byrådsmedlem, Kristina Lilly Frandsen, der sidder både i det voksne byråd og ungebyrådet i Frederikshavn.

I Aalborg er kun otte ud af 19 pladser i ungebyrådet besat.

Nye initiativer skal få de unge i kamp om taburetter

De nordjyske unge i Aalborg og Frederikshavn Kommune fra 13 til 19 år har i flere år med ungebyrådene haft mulighed for at give lokalpolitikerne med- og modspil, men de seneste år har det været svært at få unge til at engagere sig.

I Aalborg vil politikerne diskutere en helt ny strategi på næste skoleudvalgsmøde. Ungebyrådet skal udvides fra de nuværende 19 medlemmer til 31, og pladserne skal besættes ved at lave et tættere samarbejde med folkeskolerne.

- Tiden løber aldrig fra demokratiet. Vi håber sammen med skolerne og elevrådene, at vi kan få langt flere ungebyrådsmedlemmer, siger sekretær i Aalborg Ungebyråd, Marc Søgaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.