Utilfredse beboere: Vil ikke overtage kommunens veje

Private husejere pålægges udgifterne til vedligehold, når kommunen privatiserer mindre veje.

Hans Jørgen Hansen mener ikke, at udgiften til vedligehold af Koldborgvej skal betales af vejens få beboere, når mange andre trafikanter benytter vejen. (Foto: Christine Nørgaard DR Nordjylland © (C) DR Nordjylland)

Hvem skal betale for vejene? Det offentlige eller private husejere? Det skændes man om i Jammerbugt Kommune i Nordjylland.

På flere veje kan det snart være slut med at få besøg af den kommunale snerydder, da kommunen overvejer at privatisere flere offentlige veje. Det vil betyde, at beboerne på vejen selv skal betale for al vedligehold.

Allerede nu er 54 af Jammerbugt Kommunes grusveje i kikkerten.

Pilen peger blandt andet på Koldborgvej i Fjerritslev, som er en to kilometer lang grusvej med blot fire husstande langs vejen. På vejen bor Hans Jørgen Hansen.

- Det er en vej med meget gennemgående trafik fra personbiler, traktorer og ind imellem lastbiler. Vi mener, at det er fuldstændig urimeligt af kommunen at pålægge fire husstande alle udgifterne, siger han.

Kommune vil spare 8.000 kroner per kilometer

Jammerbugt Kommune vurderer, at der spares 8.000 kroner årligt per kilometer, hvis vejen skifter status til privat vej.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S), er klar over, at beslutningen ikke vil falde i god jord alle steder. Han mener alligevel, at privatisering kan være det rigtige.

- Nogle steder er veje i sin tid gjort offentlige, selv om de kun bruges af private. Når vi samtidig mangler penge i budgettet, kan det være en løsning, siger Jens Christian Golding.

Hans Jørgen Jensen mener, at kommunen forskelsbehandler.

- Jeg føler, at vi bor i udkants-Jammerbugt, når vi bliver pålagt den slags. Jeg kan ikke forestille mig, at man inde i byerne privatiserer gader og veje, siger beboeren på Koldborgvej.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.