Uventet store erstatninger til patienter for fejlbehandlinger

Det er stærkt medvirkende til en stor budgetoverskridelse i Region Nordjylland, at patienter får udbetalt mere i erstatning end forventet.

En række nordjyske patienter har hver fået erstatninger på 2-3 millioner kroner for fejlbehandling (arkivfoto) (© Colourbox.com)

Nordjyske patienter får flere penge i erstatning end forventet på grund af fejlbehandlinger på sygehuse, hos praktiserende læge eller speciallæge.

Udgifterne er opjusteret med 25 millioner kroner i år og dermed en væsentlig årsag til, at regionen har kurs mod en budgetoverskridelse på 115 millioner kroner.

Regionen har måttet betale 2-3 millioner kroner i en række erstatningssager.

- Dem skal der ikke ret mange til af i et kvartal, før det ser grimt ud, siger kontorchef for regionens juridiske kontor Peter Larsen.

Uforudsigeligt

Antallet af patienterstatningssager er steget svagt, men stigningen i udgifterne skyldes altså først og fremmest nogle få store erstatninger. Typisk til personer, der har mistet erhvervsevnen i en ung alder, og derfor får en stor erstatning for tabt erhvervsevne.

- De kommer meget tilfældigt og uforudsigeligt, og vi havde ikke set det komme, siger kontorchefen.

 

Sager fra Thy-Mor har ikke væltet læsset

De seneste dages afdækning af flere alvorlige behandlingsfejl på Sygehus Thy-Mors er ifølge Peter Larsen ikke en del af forklaringen.

- De har ikke haft nogen betydning for opjusteringen. Der er ikke specielt store omkostninger til patientskader på Thy-Mors i første kvartal, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter