V-ordfører roser Aalborgs nye busplaner

- Det glæder mig, at Aalborg har droppet skinnerne, som er en meget dyrere løsning, siger Kristian Pihl Lorentzen.

- Vi går efter at få det fulde beløb. Og skulle vi få det i to-tre rater, er det også fint med os, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S). (Foto: © Christopher Bering Baden, DR Nordjylland)

Der er stor begejstring i Venstre for de nordjyske storbus-planer.

Aalborg har droppet letbane-tanken og satser nu på at sætte 24 meter lange busser ind fra centrum ud til universitetet og det nye sygehus i Aalborg Øst.

Pris: En halv milliard kroner, og Aalborg går efter at få staten til at dække det halve.

Beløbet er spiseligt, og det er et fremragende projekt. Det glæder mig, at Aalborg har droppet skinnerne, der er en meget dyrere løsning, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Trods de rosende ord tør han ikke love, at staten finder pengene. Det afgøres sandsynligvis i maj, siger Pihl Lorentzen.

- Men for mig at se er det her en model, der kan bruges mange andre steder både herhjemme og i udlandet, siger han.

Udmeldingen glæder Aalborgs socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som dog stadig tror, at det kan blive op ad bakke at få statspengene i hus

Men han siger, at han skal mødes med transportministeren næste måned for at fortælle nærmere om planerne, som blandt andre Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen er vildt begejstret for.

- Vi går efter at få det fulde beløb. Og skulle vi få det i to-tre rater, er det også fint med os. Bare vi får pengene, siger borgmesteren