V-Ordfører: Urimeligt for lodsejere, der har mistet jord

Preben Bang Henriksen vil nu gå ind i sagen om lodsejeres usikre erstatning for sygehusjord.

Preben Bang Henriksen (V) finder det urimeligt, at lodsejerne ikke ved, hvad de reelt har fået for deres eksproprierede jord. (Foto: Klaus Videbæk © DR Nórdjylland)

Det er helt hen i vejret, når det offentlige forsøger at presse en lavere kompensation igennem til borgere, der får eksproprieret deres grunde.

Det mener Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen.

Meldingen kommer efter en gruppe lodsejere er blevet stævnet af Region Nordjylland og Aalborg Kommune om prisen for jord og bygninger, der lå i vejen for et nyt universitetshospital uden for byen.

Her vurderer Region Nordjylland, at de i første omgang har betalt i alt 28 millioner kroner for meget til syv lodsejere. Pengene vil regionen nu have tilbage, men det er ikke fair, mener Preben Bang Henriksen.

- Der skal gøres noget, for det her er helt urimeligt. Det er som om, at man har fået vendt grundloven helt på hovedet, siger Preben Bang Henriksen, der henviser til grundlovens §73 om ukrænkelig ejendomsret med undtagelser om ekspropriering.

- De her mennesker må opfatte det som om, at hovedreglen er, at de skal ud, og det er ganske enkelt forkert.

Lodsejerne vil nu have praksis lavet om, så det offentlige først kan tage jord, når der er betalt en fastsat pris for den, mener de.

Preben Bang Henriksen lover de frustrerede lodsejere, at der sker noget.

- Om det bliver på den ene eller anden måde, kan jeg ikke sige lige p.t.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.