Varmeværk straffes for miljøbesparelse

Det koster Aars Varmeværk to millioner kroner om året, at de sparer miljøet for 4.500 tons CO2 om året.

- Vi føler os da uretfærdigt behandlet, når vi skal pålægge forbrugerne ekstra afgifter for at være miljøeffektive, siger bestyrelsesformand Svend Andersen. (© Aars varmeværk)

Grøn energi er vejen frem, men det kan også blive en bekostelig fornøjelse.

Det må Aars Fjernvarme sande, efter de har sat en røgkøler på fjernvarmeværket. Den sparer miljøet for 4500 tons CO2 om året.

Til gengæld koster miljøbesparelsen nu fjernvarmeværket to millioner kroner om året, fortæller bestyrelsesformand Svend Andersen.

- De snakker jo meget om, at vi skal sørge for at være miljørigtige og så virker det jo tåbeligt, at vi bliver straffet for at spare alt det der naturgas og CO2, siger han.

Varmeværket bliver mere effektivt med røgkøleren og producerer derfor mere varme, når det forbrænder affald.

Men når et varmeværk brænder affald, skal det betale en afgift målt på varmen, der kommer ud af det brændte affald. Det betyder, at varmeværket skal have 400 kroner mere fra hver af de 5.000 kunder om året.

- Det er altså helt tosset, at jo dygtigere man er, jo mere skal man betale i afgift, siger Svend Andersen.

Aars Fjernvarme vil nu have politikerne til at flytte afgiften fra varmen over på det affald, der bliver brændt af i værket.

- På den her måde opfordrer man os jo ikke ligefrem til at være effektive. Nu overvejer vi hver eneste dag, om det nu kan betale sig, siger bestyrelsesformanden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.