Venstre: Nej tak til kvoter for kvindelige politikere

I Nordjylland er kun 20 af de nuværende 75 opstillede folketingskandidater kvinder.

- Jeg har altid syntes, at man skal vælges på grund af sine kvalifikationer, siger Winnie Lauritzen, formand for Venstres Aalborg Vest-kreds. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)

Kvinderne er i undertal på stemmesedlen, når du skal sætte kryds ved den kandidat, der skal repræsentere dig i Folketinget 18. juni. Især hvis du bor i Nordjylland, er der langt mellem de kvindelige kandidater.

Nordjylland har færre kvindelige folketingskandidater end resten af landet – og andelen af kvinder, der stiller op, falder.

- Jeg tror mest, det er en tilfældighed. For vores vedkommende var der overhovedet ingen tvivl om, at vi skulle genvælge Preben Bang Henriksen, som har gjort et fantastisk stykke arbejde for Aalborg og Nordjylland i de snart fire år, han har siddet der, siger Winnie Lauritzen, formand for Venstres Aalborg Nord-kreds.

Kvoter er en dårlig idé

Kun 20 ud af 75 nordjyske kandidater til Folketinget er kvinder, og de fleste partier har kun en enkelt eller to på kandidatlisten. Én af Venstres nordjyske kandidater er kvinde. Men Winnie Lauritzen mener ikke, man skal indføre kvoter for at skabe bedre balance mellem kønnene.

- Jeg går ikke ind for, at man skal have en særlig stilling, fordi man er kvinde. Det må komme an på ens egne kvalifikationer og det drive, man har for at deltage i politik. For hvis du ikke har det, så er politik ikke godt for dig, siger hun.

Kvinfo mener, det er et problem for ligestillingen, at så få kvinder stiller op – og at antallet for første gang siden 1950’erne er faldende. Men Winnie Lauritzen mener ikke, man skal gøre noget aktivt for at få flere kvinder på listen.

Man skal vælges på grund af sine kvalifikationer

- Jeg har altid syntes, at man skal vælges på grund af sine kvalifikationer. Og jeg ville være meget ked af det, hvis jeg blev valgt, bare fordi jeg er kvinde. Det er det samme som når man siger, at man skal have unge i en bestyrelse. Det er nogle forfærdelige argumentationer, siger Winnie Lauritzen.

Hun mener, det vigtigste er, at man har karisma, at man kan kommunikere, og at man er engageret – uanset om man er kvinde eller mand.

- Til gengæld mener jeg også, at hvis man er det, så har kvinderne næsten bedre muligheder for at blive stillet op end mændene har. For alle kredse er jo på udkig efter den helt rigtige kvinde, fordi de ved, at det giver nogle stemmer i sig selv, siger Winnie Lauritzen.

FacebookTwitter