Venstremand: Lykketoft må have vidst, hvad han gjorde

Det kan ikke komme bag på en garvet politiker, at en rundsendt mail bliver lækket til offentligheden, mener folketingsmedlem.

Preben Bang Henriksen (V) påpeger, at Mogens Lykketoft (S) selv har forsøgt at få fat i den stol, som de to, han kritiserer, har siddet på. (Foto: Klaus Videbæk © DR Nórdjylland)

Det er simpelthen under al kritik at høre Mogens Lykketoft klage over, at nogen har lækket hans fødselsdagstale, hvor han i skarpe vendinger blandt andet kalder Lars Løkke for "en lille svindler" og Helle Thornings regering for "talent- og profilløs".

Det mener Venstres Preben Bang Henriksen.

- Han kan da ikke forvente andet end, at den slipper ud. Det må have været meningen, når han vælger at distribuere sådan en tale til 50 mennesker, siger venstremanden, der er valgt i Nordjylland.

Mogens Lykketoft holdt talen ved en privat sammenkomst i forbindelse med sin 70 års fødselsdag. Efterfølgende sendte han den på mail til sine flere end 50 gæster.

På sin facebookside beklager Mogens Lykketoft, at en af gæsterne åbenbart har viderebragt det, som den politiske nestor kalder for absolut utilsigtet offentlig debat.

Men det er en underlig forklaring, mener Preben Bang Henriksen (V).

- For at bruge et pænt ord, så er det da besynderligt, at han bebrejder sine gæster, at der er en af dem, der distribuerer talen, når han selv går hjem og mailer den til 50 forskellige gæster, siger politikeren.

Efter Preben Bang Henriksens opfattelse var tonen i Folketinget ellers blevet bedre efter seneste valg, hvor blandt andre partifællen Marcus Knuth, socialdemokraten Mattias Tesfaye og en række folk Alternativet kom ind.

- Gode folk, som kan finde ud af at tale pænt og sagligt til og om andre, siger venstremanden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.