VIDEO: Museumsansatte går i bølgen blå for maleri

På Skagens Museum tager man springet for at gøre et kendt Willumsen-maleri levende.

Til forskel fra det originale foto har medarbejderne her iklædt sig datidens badedragter, inden billedet tages. Det sker for at undgå at det bliver fjernet fra Facebook, hvor Skagens Museum vil bruge det som reklame.

15 medarbejdere fra Skagens Museum har besluttet sig for at følge i fodsporene på de ”Badende børn på Skagen Strand”.

J.F. Willumsens kendte maleri fra 1909 er med i en særlig sommerudstilling på museet, og i den anledning er både museumsvagter og kunstformidlere gået en tur i sand og bølger for at genskabe motivet.

- Måske er vi bare lidt skøre. Men nogle gange skal der bare ske noget, og vi tænkte, at det her var en oplagt mulighed, fortæller Jenni Boelt, kommunikationsmedarbejder hos Skagens Museum.

En "Ice Bucket Challenge"

Ideen kom op kort inden byens vinterbaderfestival januar, men da museet var for sent ude, besluttede medarbejderne sig for selv gå i vandet, der til gengæld er blevet en smule lunere her i april.

- Der tog en hel del overtalelse med rundstykker bagefter, og så måtte jeg tage den med hovedspringet selv, siger Jenny Boelt med henvisning til et af børnene på billedet.

Går det som museet håber, bliver ideen med at levendegøre malerier også taget op af andre museer. Foreløbigt har man sendt udfordringen videre til kollegerne på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund.

- Vi vil rigtig gerne, at det bliver museumsverdenens svar på ”Ice Bucket Challenge”, men det er slet ikke sikkert, det ender der, siger Jenny Boelt.

Udstillingen ”I Bølgen Blå”, hvor maleriet indgår, åbner på fredag på Skagens Museum og løber til og med august.

Se billederne i begge versioner herunder:

Det originale foto af J.F. Willumsen fra 1909. (Foto: © Janus Benjamin Jacobsen, Skagens Museum)
Billede fra mandag den 18. april, hvor medarbejdere fra Skagen forsøger at efterligne maleriet. Dog med tøj på. (Foto: © Asger N. Jørgensen, DR Nórdjylland)