Virksomheder ignorerer 'kraftig opfordring': Beder ansatte krydse kommunegrænser og møde på arbejde

Ansatte kan blive tvunget til at vælge mellem regeringens anbefalinger og arbejdsgiveres ordre.

De røde kommuner er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune. Her opfordrer regeringen kraftigt til, at kommunegrænserne ikke krydses. (Foto: Grafik Mathias Jacobsen)

Flere nordjyske virksomheder ignorerer regeringens opfordringer og beder ansatte møde på arbejde, selvom de skal krydse kommunegrænser og rejse ud af såkaldt røde kommuner.

I sidste uge præsenterede regeringen flere restriktioner for syv nordjyske kommuner.

Samtidig opfordrede regeringen kraftigt borgere i kommunerne til ikke at krydse kommunegrænserne. Arbejdsgivere blev ligeledes kraftigt opfordret til ikke at tage imod ansatte med bopæl i en anden kommune.

Restriktionerne og opfordringerne er sat i værks for at forsøge at reducere smitteudviklingen i kommunerne, hvor flere borgere er blevet smittet med en mutation af coronavirusset, der er opstået i mink.

Tømrer Wolfgang Spies, der bor i én af de berørte kommuner, fik i sidste uge en klar melding fra sin arbejdsgiver gennem sammenlagt ni år.

Enten kunne han krydse kommunegrænsen og møde op på arbejde i nabokommunen.

Eller også kunne han blive hjemme. Uden løn.

- Regeringen siger, at jeg skal blive hjemme, fordi vi ikke skal krydse kommunegrænserne. Men samtidig siger mit firma, at hvis jeg bliver hjemme, får jeg ingen løn. Det er sindssygt. Det duer ikke.

I weekenden blev der ellers landet en aftale om lønkompensation til de virksomheder, der har medarbejdere, som skal krydse kommunegrænser for at udføre deres job.

Hvis virksomhederne følger myndighedernes opfordring og lader medarbejdere blive hjemme, får den en lønkompensation på mellem 75 og 90 procent.

Resten af lønnen skal virksomheden dog selv betale.

Wolfgang Spies føler, at han nu er blevet sat i et svært dilemma og bliver straffet for at følge regeringens anbefalinger.

- Jeg gør, som regeringen har sagt, fordi jeg gerne vil hjælpe til, at vi ikke har corona og får endnu flere problemer. Men jeg er presset af ikke at få nogen løn.

Ansatte bliver tvunget til at vælge

Regeringen har 'kraftigt opfordret' arbejdsgivere i de syv nordjyske kommuner til ikke at tage imod ansatte med en bopæl i én af de røde kommuner.

Men da der kun er tale om en opfordring, er virksomhedernes praksis ikke ulovlig.

Hos fagorganisationen 3F kritiserer man alligevel virksomhedernes adfærd. Her mener man, at arbejdsgiverne sætter deres ansatte i et svært dilemma.

- Vores medlemmer bliver sat i en penibel situation og skal vælge mellem at følge regeringens opfordring eller arbejdsgiverens ordre, siger Benny Vinther, der er formand for industrigruppen i 3F Aalborg.

Hos fagforeningen har man hørt fra flere medlemmer og tillidsrepræsentanter, der fortæller om virksomheder, som beder deres ansatte møde op på arbejde.

Benny Vinther understreger, at de fleste nordjyske virksomheder følger anbefalingerne og udviser samfundssind. Men måske ville det have været lettere at få endnu flere med, hvis regeringen havde udstedt et påbud i stedet for blot at komme med en opfordring.

- Det havde unægteligt været nemmere. Men vi plejer jo nok at kunne udvise samfundssind. Derfor synes jeg, at det er fornuftigt med en opfordring – og så skulle arbejdsgiverne bare gøre brug af de fornuftige hjælpepakker, der er blevet lavet.

Hos fagforeningen er opfordringen til medlemmerne at følge arbejdsgiveren.

- Det er dem, der har ledelsesretten, og det er som sagt en opfordring, statsministeren er kommet med, siger Benny Vinther.

Opfordring er ikke nok

Hos DI Dansk Byggeri, der er branchefællesskab for 5.700 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri, kunne man også godt have ønsket sig andet end blot en opfordring fra regeringens side.

Det fortæller Michael Jørgensen, der er formand for DI Dansk Byggeri i Nordjylland.

- Den her opfordring er simpelthen ikke nok. Det sætter virksomhederne i et moralsk dilemma og tager både virksomheder og medarbejdere som gidsler.

Michael Jørgensen er selv direktør i murer- og entreprenørfirmaet NCO Byg i Aars, der ligger i Vesthimmerlands Kommune.

Omkring 80 procent af hans ansatte kommer fra Vesthimmerlands Kommune – og samtidig ligger langt hovedparten af virksomhedens arbejde udenfor kommunen.

Men alligevel følger han regeringens opfordringer.

- Jeg har indtil videre sendt en tredjedel af mine medarbejdere hjem og forsøger at få det til at lykkes. Dem, der bor inde i kommunen, udfører arbejdet der – og dem, der arbejder udenfor kommunen, kan lave arbejdet, hvor de bor. Det er ikke en nem kabale at få til at gå op.

Han mener, at så længe der blot er tale om en opfordring, vil nogle virksomheder vælge at handle anderledes, end han selv har gjort.

- At man kun opfordrer er noget rod. Der er jo ikke lovhjemmel til at sige, at det er noget, virksomhederne skal. Derfor er det op til den enkelte virksomhed at vurdere det selv. En klar udmelding havde absolut været bedre.

Trodser opfordinger

En af de virksomheder, som trodser regeringens opfordringer, er entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen A/S.

- Det gør vi af flere årsager. Den væsentligste er af hensyn til virksomhedens overlevelse. Og for det andet for at redde arbejdspladser i Nordjylland og forsøge at få en hverdag strikket sammen således, at vi også har et erhverv i Nordjylland i morgen, fortæller administrerende direktør Claus Lønstrup.

Han mener, at regeringen har sat virksomheder som hans i en svær situation.

- Jeg synes, det er utroligt tarveligt, at man efterlader en hel branche på en brændende platform uden at have nogle løsninger. De sidste 72 timer føles som om, at jeg har været med i en skrækfilm, som kører på repeat.

Hos Gunnar Nielsen A/S har man lavet et regelsæt for, hvordan medarbejderne skal håndtere situationen. For eksempel hvordan de skal komme til og fra arbejde på den bedst mulige måde.

Desuden har man ladet enkelte medarbejdere, der er bekymrede over den nuværende situation, blive hjemme.

Ifølge Claus Lønstrup er ordningen om lønkompensation ikke god nok til at kunne tages i brug.

- Kompensationsordningerne er slet ikke tilstrækkelige til at få løst den her skrækkelige situation, vi står i.

Lønkompensation

  • Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om en model for lønkompensation i de syv nordjyske kommuner, der er blevet berørt af de lokale restriktioner.

  • Den lokale lønkompensationsordning i de syv berørte kommuner i Nordjylland udgør 75 procent af de samlede lønudgifter for funktionærers løn månedligt og 90 procent af de samlede lønudgifter for ikke-funktionærers løn månedligt, dog maksimalt 30.000 kr. pr. omfattet ansat.

  • Desuden er der blevet indført en pendlingslønkompensationsordning, der giver virksomhederne mulighed for at få lønkompensation for de medarbejdere, som skal pendle fra en anden kommune og ikke kan arbejde hjemmefra.

  • Denne kompensation udgør 75 procent af de samlede lønudgifter for funktionærers løn månedligt og 90 procent af de samlede lønudgifter for ikke-funktionærers løn månedligt, dog maksimalt 45.000 kr. pr. omfattet ansat.

  • Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Opdateret kl. 11.58: Opdateret med yderligere et afsnit og citat fra administrerende direktør i Gunnar Nielsen A/S, Claus Lønstrup.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter