Voldsom snestorm ramte Nordjylland: Alligevel kunne borgere stå op til friske p-bøder

Direktør fra Q-park fastholder, at de har vist god stil efter den voldsomme snestorm.

Arta Luta vil nu klage til Q-park over sin bøde. (Foto: PRIVATFOTO)

I regn og slud, skal posten ud.

Det ordsprog gør sig åbenbart også gældende for parkeringsafgifter, hvis man spørger parkeringsfirmaet Q-park.

I hvert fald kunne flere borgere i Nordjylland slå øjnene op til en p-bøde i forruden, da de torsdag bevægede sig ud efter onsdagens voldsomme snestorm i landsdelen.

Flere steder var bilerne dækket af et tykt lag sne, men nede i hjørnet havde en snarådig p-vagt skrabet p-skiven fri og lagt en bøde - eller en kontrolafgift, som det officielt kaldes af Q-park.

DR Nyheder har udover nedenstående billede også set en video, hvor det ses, at en ansat fra Q-park uddeler bøder til parkerede biler dækket af sne.

Selvom bilerne flere steder var dækket af et tykt lag sne, så lykkedes det alligevel flere p-vagter at komme af med deres kontrolafgift i torsdags. (Foto: PRIVATFOTO)

En af dem, der torsdag kunne finde en bøde på 790 kroner i forruden var Arta Luta. Hun opdagede nemlig efter snestormen, at hun havde parkeret på en privat parkeringsplads. Alligevel forstår hun ikke, at hun skulle inkassere en afgift.

- Jeg fik et chok og tænkte, det kan jo ikke passe, at der skal være P-afgifter, når vi har haft sådan en nat. Det er jo urimeligt. Alle vidste, at vi stod i sne til knæene på grund af snestorm i Nordjylland, fortæller Arta Luta.

Hun satte bilen fra sig omkring klokken 22.00 onsdag og modtager så kontrolafgiften klokken 08.00 om morgenen. Det har nu fået hende til at klage til Q-Park.

- Jeg synes, at de bør tage i betragtning, at folk bare gerne ville i sikkerhed og hjem, siger hun.

Men du holder jo på en privat parkering, hvor Q-Park gerne må give en afgift. Hvorfor gjorde du det?

- Jeg tænkte, at det var det mest fornuftige at gøre. På vejen gled bilerne jo, og folk måtte hjælpe hinanden med at skubbe dem. Jeg tænkte, ”jeg skal sikkert hjem”, og det var det mest sikre for mig at sætte bilen der. Jeg ville jo ikke glide rundt for at finde en parkeringsplads, siger Arta Luta.

Den offentlige transport blev også hårdt ramt af de store snemængder.

Q-park: Vi har en forpligtigelse over for vores kunder

Snestormen ramte altså Nordjylland med fuld kraft, og DMI kunne blandt andet registrere den største snedybde målt siden 2018. Alligevel mener administrende direktør for Q-park, Alex Pedersen, at firmaet er forpligtet til at uddele bøder - også efter en snestorm.

- Det er jo sådan, at vi driver opsyn på parkeringspladser, og de pladser skal jo bruges af dem, de er bestemt til. Vores opgave er at sikre, at de her pladser er ledige, siger han.

Der er mennesker, der har siddet 7-8 timer i kø og har kæmpet for at komme hjem. Hvorfor var det så vigtigt at give p-afgifter lige præcis den dag?

- Den dag er lige så vigtig som alle andre dage, så når vores vagter er ude, så kigger de, om der er nogle biler, der holder ulovligt, og gør de det, så får de en bøde.

Der kan dog være tilfælde, hvor en sneen kan fritage en fra bøden.

- Hvis en bil er sneet inde, så den ikke er mulig at flytte, så går vores vagt naturligvis forbi. Men hvis det er på en helt tom plads, hvor bilen kan flyttes, så vil han selvfølgelig give en afgift, hvis det er nødvendigt, forklarer Alex Pedersen.

  • Snestormen fangede mange biler i vejene i og omkring Aalborg. Her et billede fra Aalborg Ø. (Foto: Trine Dam)
  • Snestormen fangede mange biler på vejene i og omkring Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
  • Kaos på vejene i og omkring Aalborg under snestormen om aftenen i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Men kunne I ikke også vise lidt overskud eller storsind på sådan en dag?

- Jeg er også ret sikker på, at mine p-vagter har vist stor konduite i denne her situation, og hvis nogen synes, de har fået en afgift, de ikke har haft en reel chance for at forhindre, så skal man lave en indsigelse, så vi kan kigge på det.

Hvorfor sender I overhovedet jeres medarbejdere ud i det her vejr?

- Det er, fordi vi har en forpligtigelse overfor vores kunder.

Havde de taget det tungt, hvis I ikke havde givet bøder?

- Vi har ikke modtaget opkald fra nogen, der har bedt os om ikke at møde op. Tværtimod har vi fået opkald fra folk, der har bedt os om at komme.

Først torsdag ved 14-tiden kunne DMI melde, at det voldsomme vejr var begyndt at stilne af.

FacebookTwitter