1,5 millioner phisingmails undgår spamfilter: Region tester personalets it-sikkerhed

Man skal tænke sig godt om, når man har adgang til oplysninger om andre menneskers sygdomme og medicinforbrug.

Det er dårligt for sikkerheden, hvis de personalet deler passwords mellem sig, også selvom det skyldes sygdom eller ferie. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Må du dele dit kodeord med andre?

Det er et af spørgsmålene i en stor test, som de ansatte på Region Midtjyllands sygehuse og andre institutioner i denne uge skal tage om deres viden om it-sikkerhed.

Budskabet er, at man skal tænke sig godt om, når man har adgang til oplysninger om andre menneskers sygdomme og medicinforbrug.

Tal fra regionen viser nemlig, at 10 millioner phishingmails blev fanget i spamfilteret på en enkelt måned, og godt halvanden million slap igennem.

Derfor er det vigtigt, at de ansatte er på vagt, siger Sanne Winther Madsen fra Region Midtjyllands digitale forvaltning.

- Generelt skal du huske at logge af din computer og huske at lukke ned, så andre ikke kan se nogle oplysninger, som netop du har fået adgang til, siger hun.

Testen er obligatorisk og er en del af en kampagne, som løber i denne uge.

Til spørgsmålet om kodeordet i øverst i artiklen får de ansatte tre valgmuligheder:

  • A: Ja, hvis du skal på ferie eller er syg.

  • B: Ja, men kun hvis de har adgang til samme systemer, som du har.

  • C: Nej, dit kodeord er personligt, og du må ikke give det til andre.

  • Det rigtige svar er C: Du må ikke dele dit kodeord med nogen, og du skal huske at logge af, så fortrolige oplysninger ikke er tilgængelige for uvedkommende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk