20 meter høj gasflamme blussede over Randers

En kontrolleret afbrænding af naturgas kunne ses fra E45 ved Randers.

En stor søjle af ild på op til 20 meter rejste sig i morges fra en 12 meter høj skorsten på Munkdrupvej. Det var en planlagt afbrænding af gas, som gasselskabet Evida stod for. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Hvis du kørte på E45 i nærheden af Randers Syd, så du måske en flamme på nattehimlen på højde med en syvetagers bygning.

Den 20 meter høje flamme var dog helt under kontrol og skyldtes arbejdet på en stålledning i den sydøstlige del af Randers.

Ledningen skulle tømmes for gas, og det gøres bedst ved at brænde gassen af, forklarede Malene Hadrup tidligere. Hun er kommunikationsansvarlig hos gasselskabet Evida.

- Ovenover masten kommer en flamme på op til 20 meter, så den vil kunne ses langt omkring - både i Randersområdet og fra motorvej E45, siger hun.

Afbrændingen buldrede højt med 110 decibel, hvilket svarer til en kædesav eller en rockkoncert, mens smertegrænsen er på 125 decibel.

Jette Mortensen tog en video af flammen fra sin baghave. Hun fortalte i morges om oplevelsen til P4 Østjylland:

Gået efter planen

I en radius på 100 meter fra flammen kunne man også mærke varmen.

Afbrændingen foregik mellem klokken seks og syv.

Flammen er nu slukket, og Søren Hylleberg, driftsdirektør ved Evida, melder, at det hele gik, som det skulle.

- Gasledningen er tømt, som den skal være, og den er i gang med at blive repareret. De har arbejdet nogle timer derude, og man vil ikke mærke mere til os, siger han.

Både politi og brandvæsen var underrettet, og afbrændingen foregik under fuld kontrol.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk