200 borgere diskuterer privat overvågning

Et borgertopmøde i Aarhus i dag skal diskutere overvågning og privatliv og give gode råd til politikerne om lovgivning på området.

Et borgertopmøde i Aarhus i dag skal diskutere overvågning og privatliv og give gode råd til politikerne om lovgivning på området.

Overvågningens indflydelse på privatlivet kommer i fokus, når 200 borgere i Region Midtjylland i dag mødes til et borgertopmøde i Aarhus.

De skal diskutere overvågning og privatliv og komme med bud på, hvordan de euopæiske politikere skal lovgive på området.

- Jeg synes, overvågningen tager til. Den  løser ikke nogen problemer, men flytter dem kun, siger den 45-årige Henrik Nielsen fra Galten, som deltager i dagens borgertopmøde.

Lad os lige tænke os om

Han er en af de 200 borgere fra Region Midtjylland, som er blevet udvalgt til at komme med deres mening om sikkerhed og overvågning.

Henrik Nielsen vil bruge topmødet til at komme med en advarsel om overvågnignen.

- Jeg tror, vi kan gøre en forskel. Jeg er klar over, at vi ikke kan stoppe det hele og ved heller ikke, om det skal stoppes hundrede procent, siger Henrik Nielsen.

Men han mener, at vi har brug for lige at stoppe op og tænke over, om det vi er i gang med, er den klogeste løsning.

- Måske findes der bedre løsninger, siger han.

De gode råd bliver sendt til EU-politikerne

Det de 200 borgere finder frem til på mødet i Aarhus vil blive sendt videre til politikerne i EU-parlamentet.

Mødet i Aarhus er et af ni møder, der holdes i flere europæiske lande og som er en del af et større EU-projekt.

Teknologirådet står for mødet i Danmark og projektleder Nanna Engberg siger, at EU-politikerne har brug for at høre borgernes mening om overvågning og sikkerhed.

Overvågning påvirker alle

- Vi følger allesammen med i debatten om overvågning og hører, at den tyske forbundskansler Angela Merkels telefon bliver aflyttet osv.

- Men disse teknologier påvirker os allesammen - også selvom vi ikke lige mærker det. Derfor er det vigtigt, at almindelige menneskers stemmer bliver hørt, mener Nanna Engberg.

Borgertopmødet begynder kl. 10

Borgere fra Region Midtjylland skal på et møde i Aarhus i dag diskutere overvågning og hvordan det påvirker vores privatliv. De skal inspirere politikerne til bedre lovgivning på området.