22 strandede danskere er nu på vej hjem fra Peru

Danskerne er på vej til Europa på forskellige fly, oplyser Udenrigsministeriet.

De 22 danskere kommer hjem via Frankfurt og Wien.

22 hidtil strandede danskere er lige nu på vej fra Peru mod Europa. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.

Syv af dem er kommet med et tysk fly til Frankfurt, mens de 15 andre er om bord på et østrigsk fly med kurs mod Wien.

- Vi arbejder hele tiden på at få danske rejsende hjem - blandt andet ved at samarbejde med andre europæiske lande, skriver Udenrigsministeriet på Twitter.

En af dem, der nu kommer hjem, er Bente Lindegaard. Hun har rejst med det østjyske rejsebureau Viktors Farmor og ser nu frem til, at der kommer en ende på en lang periode med tvivl og usikkerhed.

- Det har været en meget mærkelig oplevelse, for vi har også fået at vide, at vi skulle holde os klar, for det kunne være med en halv times varsel, hvis der kom en plads i et fly, siger hun.

Rejseselskab har arbejdet på højtryk

Perus præsident, Martín Vizcarra, meddelte 15. marts, at der ville blive indført nødretstilstand i landet. Siden har al kommerciel luftfart til og fra Peru været indstillet.

Viktors Farmor har i løbet af de seneste 14 dage fået mere end 100 gæster hjem til Danmark. Men det har knebet med de sidste 16, fortæller rejsebureauets udviklingsdirektør, Gudik Holm

- Der der har været forhandlinger fra diverse europæiske regeringer om at få lov til at lande et særfly, og det har trukket ud og taget tid, fordi Peru har travlt med deres egne borgere, siger han.

Han fortæller, at rejsebureauets første gæster er på vej hjem, og at de sidste kommer i begyndelsen af næste uge.