33-årig erkender at bortføre pige fra børnehave, men nægter voldtægt

Tiltalte forklarer selv i retten i dag, at han tog hende med hjem og legede med hende.

Det var fra sin børnehave på Snogebæksvej i det vestlige Aarhus, at den fire-årige pige blev bortført (arkiv). (Foto: Foto: Kim Haugaard © Scanpix © Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Den 33-årige mand, der er tiltalt for at have bortført og voldtaget en fire-årig pige fra en børnehave i Aarhus, erkender i dag i retten i Aarhus at have bortført hende, men han nægter sig skyldig i voldtægt.

Ifølge tiltalen løftede den 33-årige mand pigen over hegnet i pigens børnehave Børnehuset Snogebæksvej i det vestlige Aarhus og bortførte hende til en nærliggende adresse, hvor hun blev udsat for flere seksuelle overgreb. Derefter kørte han hende tilbage til børnehaven.

Episoden fandt sted 14. juni 2017. Manden blev efter anholdelsen varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling.

Den 33-årige er anklaget efter en paragraf, der kan give op til 12 års fængsel, men Retslægerådet har konkluderet, at han ikke er egnet til en almindelig straf efter at have set en mentalundersøgelse af manden. På baggrund af den har de konkluderet, at han var sindssyg på gerningstidspunktet.

33-åriges egen forklaring

Den 33-årige forklarer selv i retten i dag, at han på dagen, hvor han bortførte den fire-årige, hørte stemmer i hovedet. Han havde det dårligt og følte sig svimmel, og at han havde søgt hjælp dagen forinden.

- Jeg var syg og havde ringet til Psykiatrisk Hospital dagen før, men der var ikke plads til mig, siger han i retten.

Han fortæller, at han kom gående på stien langs børnehaven og så den fire-årige stå helt alene ved hegnet.

Her hilste hun på ham, og så valgte han at løfte hende over hegnet.

- Jeg tog hende med to hænder og løftede hende over hegnet. Hun spurgte: ”Hvor skal vi hen?”, og jeg svarede: ”Vi skal på tur”, fortæller han selv i retten.

Noget, han fik en form for kick ud af.

- Jeg fik et kick ud af det. Som at spille tips eller oddset, lød det i retten.

33-årig: Jeg tænder ikke på børn

Han forklarer, at han tog hende i hånden, og at de sammen gik hjem til ham. Efter eget udsagn sad de og snakkede på hans seng, og de legede med hinanden. På et tidspunkt sad hun på hans skuldre i forbindelse med legen.

Han forklarer at han i den forbindelse fik sædafgang, og da hun senere skulle på toilettet, hjalp han hende med at trække strømpebukserne ned, og han mener, at det er i den forbindelse, at der så er kommet sædrester på hendes tøj.

Han nægter at have misbrugt pigen seksuelt.

- Jeg har ikke haft samleje med hende. Det ved Vor Herre også, og jeg bliver hidsig, for jeg har ikke voldtaget hende.

Anklager Birgitte Ernst spurgte den 33-årige under retssagen, om han tænder på børn. Til det svarede den 33-årige:

- Nej, det gør jeg ikke.

Han fortæller, at han kørte pigen tilbage til området ved børnehaven efter en times tid og satte hende af omkring 500-800 meter derfra, fordi han ikke ville ses.

- Jeg var bange for, at der skulle ske mig noget, og at de ville beskylde mig for at være pædofil.

Han erkender, at hun græd, da han satte hende af, og at han kørte derfra uden at sikre sig, at hun gik den rigtige vej.

Det var en dreng i børnehaven, der opdagede, at den fire-årige var forsvundet, og det var pigens eget, stærke signalement, der gjorde, at manden efter kort tid blev pågrebet.

Der er sat seks dage af til retssagen, der altså begyndte i dag. Hvis den 33-årige får en behandlingsdom, bliver han anbragt på en lukket psykiatrisk afdeling, og han kan tidligst komme ud igen efter fem år og først efter, at en dommer har taget stilling til sagen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter