37 kjoler og 42 hatte: Dronningen udstiller sin garderobe i Den Gamle By

VIDEO Dronningen åbnede ny, personlig udstilling på museet i Aarhus i dag.

Dronningen betragter sin sølvbryllupskjole, der er udstillet i Den Gamle By.

37 kjoler og 42 hatte, som Dronningen Margrethe selv har båret, er i dag blevet en del af udstillingen "Fra Dronningens Garderobe" i Den Gamle By i Aarhus. En udstilling, som Majestæten selv åbnede i dag.

Museumsdirektør Thomas Bloch Ravn er stolt over, at Dronningen lader sine kjoler udstille i Den Gamle By i Aarhus.

- Dronningen er jo dronning, så der er historisk vingesus over det her. Derudover er dronningen jo et menneske, der er utrolig kreativ og meget bevidst om sine dragter og design, siger han.

Museumsdirektøren mener, at udstillingen er en helt speciel oplevelse.

- For en som mig, der bestemt ikke er tekstilnørd, har det været fantastisk. Det er meget betagende, synes jeg.

Oplev tre af kjolerne her

En af de kjoler, man blandt andet kan se, er dronningens før-bryllupsgave fra 1967. Om den kjole siger museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen, der har arrangeret udstillingen:

- Det er jo en kjole, som har modetræk fra 60’erne. Samtidig er det jo den ypperste, ypperste skrædderkunst med fine, fine broderier på med perler og så videre. Så det har selvfølgelig været meget eksklusivt, fortæller hun.

Men der er også nogle af dronningens nyere kjoler - blandt andet den fra hendes eget sølvbryllup, som der også ligger en historie bag.

- Dronningen har købt stoffet teatertyl. Dronningen blev opmærksom på spændende stoffer, man kunne bruge til teaterforestillinger, da hun arbejdede med Det Kongelige Teater i 1991.

Også den kjole, som dronningen bar til kronprinsparrets bryllup i 2004, er udstillet.

- Det er en kjole, som Mogens Eriksen har designet til dronningen i et fint silkestof med trykte syrenbuketter på, og den har det romantiske med sløjfer på ærmerne også.

Udstillingen er åben for alle fra i morgen indtil den 9. september.

Øverst i artiklen kan du se dronningen betragte nogle af kjolerne i kjoleudstillingen.