3F: Apple kan give jobs til ledige i Midtjylland

Apples nye gigantiske datacenter i Viborg kan betyde tiltrængte jobs til arbejdsløse i Silkeborg-området og nye opgaver til Aarhus-entreprenører

Apples datacenter skal efter planen åbne her i Foulum ved Viborg i 2026. Når det åbner, skal overskudsvarmen pumpes ud i danskernes radiatorer. (© Apple)

Byggeriet af det gigantiske datacenter ved Viborg kan give ledige i Silkeborg en ny chance for at komme i arbejde.

Det mener fagforeningen 3F oven på nyheden om, at IT-giganten Apple vil bygge for milliarder af kroner de kommende år.

- Der vil være god mulighed for at få mange af de ledige fra industrien omskolet til at kunne klare de her opgaver, siger formanden for 3F i Silkeborg, Jens Svenningsen.

Apple-byggeri er lige så stort som supersygehus

Han har i øjeblikket 300 ledige medlemmer i Silkeborg-området.

Apple vil bruge 6,3 milliarder kroner på at bygge et datacenter i Foulum på 166.000 kvadratmeter. Det er så stort, at det kan måle sig med det store sygehus-byggeri i Aarhus.

Foulum ligger kun 45 kilometer nord-øst for Silkeborg, og det skal udnyttes, mener Jens Svenningsen.

3F-formand: En gave

3F-formanden ser Apples byggeplaner som en gave midt i en svær tid.

- De sidste måneder har vi desværre oplevet, at en del af vores industri-virksomheder har mandet ned, og de har klaget over for få ordrer. Nu kan vi sige, at der er lys for enden af tunnellen, siger Jens Svenningsen.

Mange store byggeprojekter i Midtjylland

En af de store entreprenør-virksomheder vil gerne byde på opgaven med at bygge datacenteret.

Der er ellers gang i byggeriet af supersygehuse i både Aarhus og Herning, og en hel bydel skyder i vejret på Aarhus Havn.

Men der er stadig plads i ordrebogen.

Entreprenør: Apple er en god mulighed

- Det lyder spændende, og det kunne sagtens ligge rigtig godt til os, siger divisionsdirektør Torben Bloch Nielsen fra MT Højgaard i Aarhus om Apple-byggeriet.

Byggeriet skal stå færdig om 2 år og kommer til at koste 6,3 milliarder kroner, og det er lige så meget som prisen for supersygehuset i Skejby i udkanten af Aarhus.

Men trods de store byggerier, der allerede er i gang i Aarhus, er det ikke et problem at skaffe maskiner og arbejdskraft, siger Torben Bloch Nielsen.

FacebookTwitter