70-årig advokat: Jeg udsættes for aldersdiskrimination

Man må ikke længere fyre folk, der fylder 70 år. Den regel gælder dog ikke retsvæsnet.

- Jeg har aldrig været bedre, end jeg er nu, forstået på den måde, at jeg aldrig har haft mere erfaring, end jeg har nu, siger Poul Gudberg. (Foto: PRIVATFOTO)

Da advokat Poul Gudberg fra Silkeborg fyldte 70 år i april fik han sig noget af en overraskelse.

Han blev slettet fra listen over beskikkede forsvarer. Det er advokater, som retten trækker på, når en person ikke selv ved, hvem han skal have som forsvarer. Han må nemlig ikke arbejde som advokat længere, fordi han har rundet de 70.

- Jeg har aldrig været bedre, end jeg er nu, forstået på den måde, at jeg aldrig har haft mere erfaring, end jeg har nu, siger Poul Gudberg.

På det danske arbejdsmarked må man dog ikke længere fyre folk, når de fylder 70 år. Den ændring trådte i kraft fra januar i år. Bare ikke hos retsvæsnet.

Her gælder 70-årsreglen fortsat som det eneste erhverv, men det har man intet imod hos Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Ifølge næstformand i foreningen Bjarne Frøberg, så er reglen med til at garantere, at folk ikke får en forsvarer, der ikke er helt frisk i hovedet længere.

- På en eller måde skal man jo si dem fra, hvor det ikke længere er forsvarligt, at de er dommere eller forsvarer, siger han.

Poul Gudberg holder dog fast i, at han bliver udsat for aldersdiskrimination, og har derfor klaget til justitsministeriet for at få retten til at være beskikket forsvarer tilbage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter