74-årig er på julekort med Dronning Margrethe

Erland Wittus sender hvert år til jul et kort til dronningen med ønsket om en god jul for hele den kongelige familie. Og dronningen svarer altid.

"Glædelig jul og godt nytår til hele den kongelige familie - store og små, med tak for året, der er gået", skriver Erland Wittus på årets julekort til Dronning Margrethe. Og hun svarer ham hver gang.

To ud af tre indbyggere i Region Midtjylland har tænkt sig at sende julekort i år - sidste år var det kun godt halvdelen.

Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Post Danmark.

Og en, som i hvert fald sætter sig til rette med pen og papir, er Erland Wittus fra Aarhus-forstaden Aabyhøj, som hvert år sender julekort til Hendes Majestæt, Dronning Margrethe.

Blev inspireret af kongetro kollega

Det var en kollega, der oprindeligt gav den nu 74-årige Erland Wittus idéen til at være på julekort med hendes majestæt.

- Hele familien var meget royal og kongetro og sendte julekort og måske også kort til dronningens fødselsdag, og det har jeg måske også gjort en enkelt gang til et sølvbryllup eller en rund fødselsdag.  Og så tænkte jeg: Hvorfor skulle hun ikke have et julekort, fortæller Erland Wittus.

Efter at det ikke længere er givet, at Dronningen holder jul på Marselisborg Slot i Aarhus, holder Erland Wittus øje i dagspressen for at finde ud af, hvor julekortet skal sendes hen.

Dronningen svarer altid

- Jeg tror, at dronningen måske læser det eller får andre til det, for der kommer altid svar. 

- Måske ikke lige til jul, men så mellem jul og nytår, hvor dronningen skriver, at hun har været glad for min hilsen.

Det har ikke været muligt at få at vide fra hoffet, hvor mange julekort majestæten modtager fra almindelige borgere.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk