Aalborgfirma satser på nye mobil-betalinger

Fremtidens betalinger i forretninger vil ske via mobiltelefonen, og den bølge vil et Aalborgfirma nu ride med på. På fire uger har de skaffet en million kroner via crowdfounding.

Et Randersfirma tager nu kampen op mod de store, når det gælder om at få forbrugerne til at bruge telefonen som betalingsmiddel. (Foto: jwmpap © Stock xchng)

De fleste af os elsker vores dankort, men afløseren er så småt ved at vinde frem. Mange er nemlig begyndt at betale i butikkerne med mobiltelefonen.

Og der er store perspektiver i mobilbetaling. Senest har IT-giganten Apple præsenteret sin betalingsapp Apple Pay, og nu tager firmaet MeeWallet fra Aalborg kampen op mod de store. 

Om kort tid vil flere butikker i Randers være med på den nye betalingsform, og derfor har mange randrusianere investeret i firmaet bag den nye betalingsservice.

Lokale investorer har spyttet i bøssen

I løbet af fire uger i sommerferien har MeeWallet nemlig skaffet næsten en million kroner via crowdfunding. På fredag får de mange investorer aktier i firmaet i forhold til deres investeringer, og mange af dem er fra Randers, fortæller firmaets direktør, Kim Vindberg-Larsen.

- De folk, der har investeret, er spredt ud over hele landet, men der er selvfølgelig en betydelig  andel fra Randers, i og med at man kender os bedre dér end i resten af landet, siger han.

Allerede næste mandag starter endnu en crowfunding. Firmaet håber, at kunne skaffe yderligere tilsagn om penge. Denne gang for to millioner kroner.

Medejere bliver ambassadører for firmaet

- Vores bagtanke er naturligvis, at vi gerne vil have en række ambassadører, der også er medejere og har medindflydelse på firmaet, fortæller Kim Vindberg-Larsen.

Tanken er, at forbrugerne skal få afkast af deres investering, når de bruger mobilen til at betale med.

- Forbrugerne får noget tilbage, når de anvender deres betalingsmiddel, og så tror vi, at vi har en god case, siger Kim Vindberg-Larsen.