Aarhus: Ældre beskyttes mod digital postkasse

Ni IT-hjemmehjælpere skal hjælpe ældre i Aarhus, så de undgår at blive tvangsudskrevet til en digital postkasse, de ikke kan bruge.

Mange ældre vil ikke kunne bruge en digital postkasse, og mange af dem kan ikke overskue at melde fra. Derfor har Aarhus kommune ansat it-hjemmehjælpere, der skal hjælpe de ældre med at blive fritaget for den digitale postkasse.

Særlige IT-hjemmehjælpere skal nu hjælpe ældre i Aarhus med den digitale postkasse.

De skal dog ikke hjælpe de ældre til en digital postkasse,  men hjælpe dem til at blive fritaget.

Susanne Væring, der er projektleder for Nem-id til ældre i Aarhus kommune, siger, at kommunen har ansat ni IT-hjemmehælpere. De skal  tage ud til ældre og hjælpe, så de ikke til november får en tvangsudskrevet digital postkasse, som de ikke kan bruge.

Mange ældre kan ikke overskue at blive fritaget for digital post

- Vi ved, der findes en stor gruppe borgere, som ikke kan transportere sig til borgerservice og der bede om at blive fritaget.  Vi ved også, at rigtig mange ikke kan overskue at blive fritaget, siger hun.

Kommunen ved ikke, hvor mange der har brug for at blive fritaget, men vil gerne imødekomme de ældre, der sidder og har brug for hjælp.

- Måske ringer 10.000 ældre, måske er det  blot tre, siger Susanne Væring.

Ældresagen roser initiativet i Aarhus

Ifølge Ældresagen er der omkring 255.000 ældre over 65 år, som aldrig har brugt en computer.

Konsulent Ingrid Stokholm Lauridsen synes derfor, det er positivt, at kommunen tager initiativ til  at hjælpe de ældre, der ikke kan møde op på borgerservice.

- Det er vigtigt, at dem, der ønsker at blive fritaget, også bliver fritaget, siger hun.

Facebook
Twitter