Aarhus Airport lukker fra på mandag

Lufthavnen lukker midlertidigt på grund af coronavirus.

SAS har fløjet på den sidste rute, som nu indstilles fra mandag. (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Den østjyske lufthavn Aarhus Airport lukker

midlertidigt
fra på mandag den 30. marts grundet coronavirus.

Det oplyser lufthavnen i en

pressemeddelelse
.

På grund af den nuværende verdensomspændende coronakrise har flyselskaber og charterbureauer indstillet deres flyvninger fra den østjyske lufthavn, og nu er turen så kommet til den sidste rute, som endnu er i drift; nemlig ruten mellem Aarhus og København, som SAS indtil nu har stået for.

Et scenarie, man var forberedt på, fortæller direktør Peer H. Kristensen til

DR
Østjylland.

- Vi har arbejdet med det scenarie, at det kunne ske, og i går fik vi så at vide af SAS, at de kunne se på billetsalget, at der ikke var potentiale for at flyve på ruten, siger han.

Den sidste flyvning bliver i morgen, søndag, og dermed indstilles al flyaktivitet i lufthavnen fra mandag, hvor også lufthavnen så kan lukke ned.

Nedlukning er en økonomisk fordel

Og det er faktisk en fordel for lufthavnen, at man nu kan lukke helt, siger direktøren.

- Vi har jo kun haft én rute tilbage, som har været betjent to gange om dagen, og der har ikke været ret mange passagerer ombord. Til gengæld har jeg skullet have 40-50 mand på arbejde for at betjene de 10-20 passagerer. Så det har kostet os rigtig mange penge at holde liv i ruten, siger han.

- På denne her måde kan jeg sende mange flere hjem på lønkompensationsordning og dermed også passe bedre på lufthavnens økonomi.

Direktøren tør dog ikke gøre op i kroner og ører, hvor stor besparelsen bliver for lufthavnen.

Direktøren tilføjer, at lufthavnen har en stående aftale med SAS og andre flyselskaber om, at lufthavnen kan åbne med 24 timers varsel, når flyselskaberne beslutter at gå i luften igen.