Aarhus-borgmester skal lære Obama om anti-radikalisering

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, er inviteret til konference i Det Hvide Hus af præsident Barack Obama.

Her ses den danske udenrigsminister Martin Lidegaard på CNN mandag den 16. februar i et indslag om jihadisme i Danmark. (Foto: © Christian Panton, DR/CNN)

Her til morgen drager Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til Washington DC, hvor han skal deltage i en konference om anti-radikalisering.

Præsident Obama og udenrigsminister Kerry har inviteret Jacob Bundsgaard til at deltage i konferencen, der begynder i morgen. Invitationen blev dog modtaget før weekendens terror-handling i København.

- Vi har oplevet en meget stor international interesse for den model, vi bruger i Aarhus. Jeg tror, vi har fået over 200 internationale pressehenvendelser i løbet af det sidste halve år, og det er man så også blevet opmærksom på i Det Hvide hus, siger Jacob Bundsgaard.

En stor anerkendelse

Formålet med Jacob Bundsgaard deltagelse er netop at fortælle om det særlige forebyggelsesarbejde, som Aarhus Kommune laver mod unge, der er i risikozonen for at drage i krig i Syrien.

Jacob Bundsgaard kalder invitationen for en stor anerkendelse af modellen og roser arbejdet, som medarbejdere og eksperter i Aarhus Kommune laver.

- Det her er jo en mulighed for at brede modellen ud, så flere kan få gavn af den. Jeg vil prøve at give nogle billeder på, hvad det er, vi gør i Aarhus og vise, hvilken effekt det har. Det er et område, hvor vi virkelig har brug for at dele viden og erfaringer, så vi kan lave så effektiv en indsats som overhovedet muligt, siger han.

Samarbejde mellem myndigheder

Borgmesteren peger på samarbejdet mellem skole, sociale myndigheder og politi (SSP) som afgørende for Aarhus-modellens succes.

- Det at have et meget tæt og koordineret indsats på tværs af forskellige indsatser, tror jeg er en af nøglerne til at have succes, siger han.

- På den her konference vil der være repræsentanter fra rigtig mange lande til stede, og der vil være mulighed for at dele den her model med dem.

Konferencen "The White House Summit to Counter Violent Extremism" foregår i Det Hvide Hus fra den 18. til den 19. februar.

Den er en udløber af en opfordring til verdensomspændende handling imod voldelig ekstremisme, som præsident Obama kom med i forbindelse med FNs Generalforsamling i New York.