Aarhus: Forældre til handicappede børn raser over taxa-ordning

Taxichauffører, der ikke dukker op. Forældre, der ikke ved hvor deres børn er henne. Ny, billigere taxakørsels-ordning for handicappede skaber vrede i Aarhus..

Aarhus Kommunes nye taxa-ordning for handicappede børn sejler. Kommunen lover nu bod og bedring. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © DR)

Forældre til handicappede børn i Aarhus er vrede og frustrerede over kommunens nye, billige taxakørsels-ordning.

- Der er desværre rigtig mange eksempler på børn, der bliver hentet alt for sent – både i hjemmet og ude på skolen. Vi har set børn, der har stået og ventet i op til halvanden time, og de bliver både bange og utrygge, fortæller Søren Kronvang, der er formand for skolebestyrelsen på Stensagerskolen i Viby.

Det er en af de specialinstitutioner for børn med fysiske og psykiske handicap, som fra skoleårets start har oplevet store problemer med den nye taxakørselsordning.

Kommunen har skåret i udgifterne

Aarhus Kommune har skåret en tredjedel af udgiften til handicapkørslen med børn væk gennem udlicitering af kørslen til taxa-selskabet Dantaxi.

I modsætning til tidligere, hvor forældre og institutioner havde direkte kontakt med chauffører og taxaselskaber, foregår al kommunikation og planlægning nu gennem et nyt, kommunalt kørselskontor.

- De første par dage kom der simpelthen ingen chauffører, og da ordningen endelig kom op at køre, skete der det, at der hver morgen kom en ny chauffør, og det er ofte chauffører uden kendskab til handicappede, siger Søren Kronvang, som får sin 12-årige handicappede og epilepsi-ramte søn kørt til og fra skole i taxa.

Kommunen: Det er indkøringsproblemer

Og da han ringede til kørselskontoret for at høre, hvor sønnen bliver af, fik han en ubehagelig behandling.

- For det første var det enormt svært at komme igennem. Og da jeg endelig fik fat i nogen, så var man kun interesseret i, hvordan jeg dog havde fået fat i det telefonnummer, for det var ikke meningen, at jeg skulle have adgang til det. Man forholdt sig slet ikke til, at jeg ikke anede, hvor min søn var henne, siger Søren Kronvang.

Aarhus Kommunes økonomidirektør, Peter Pedersen, erkender, at der er problemer med den nye taxaordning, men han forsikrer, at der arbejdes på højtryk for at elever og forældre får en tryg taxa-ordning.

- Det er rigtig beklageligt, at der i de første 14 dage med den nye ordning har været de her problemer, men der er tale om et indkøringsproblem, som vi sætter alle sejl til for at få løst. Jeg oplever også, at det går bedre for hver dag. Det er min formodning, at der vil være styr på det i løbet af relativ kort tid, siger Peter Pedersen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter