Aarhus i skarp duel med København om at være gastronomisk trækplaster

Flere og flere kokke og restauranter flytter til Aarhus for at blive del af madmiljøet dér

Restaurant Frederikshøj er en af tre aarhusianske restauranter, der sidste år modtog en Michelinstjerne. De er nu med til at trække kokke til landsdelen og byen (arkivfoto).

Østjylland med Aarhus i spidsen er ved at gøre København rangen stridig som Danmarks kulinariske hovedstad.

Senest har ni københavnske restauranter meldt deres ankomst til Aarhus. Med god grund, mener gastronom Per Mandrup fra Agro Tech.

- Det, der er sket på det seneste, er, at hele den gastronomiske undergrund i Østjylland, specielt omkring Aarhus, er begyndt at arbejde helt vildt og lave kvalitetsløft, vi ikke har set ret mange gange før.

I følge ham er det regionens fokus på fødevarer, der har været med til at give Aarhus og Østjylland et løft. Regionen er blevet kåret som Europæisk Region for Gastronomi i 2017, og tre Aarhus-restauranter har fået Michelinstjerner.

Det er noget af det, der er med til at lokke restauranter, gæster og ikke mindst kokke til fra andre steder, mener Per Mandrup, der selv har ledet Michelinrestauranten ”Les Etoiles - et Une Rose".

- Kokke er jo nogle passionerede folk, som rejser derhen, hvor der er flest følelser, når de skal lave deres mad. København har været et trækplaster indtil nu, men nu kommer der en modbølge fra Aarhus.

Aarhus og Region Midtjylland modtager hæder

  • I februar 2015 modtager tre Aarhus-restauranter hver en Michelinstjerne. De tre restauranter er Restaurant Frederikshøj, Gastromé og Substans.
  • Ud over de tre Michelinstjerner modtager restauranterne Hærværk og Pondus også hver fået Michelinguidens særlige anbefaling BiBGourmand, som dog ligger under stjerneniveau.
  • I sommeren 2015 kåres Region Midtjylland til Europæisk hovedstad for Gastronomi i 2017

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.