Aarhus-letbane forsinket: Åbner først efter sommerferien

Letbanen skulle have være åbnet i juni i år, men det er nu udskudt mindst to måneder.

Aarhus Letbane har været fire år undervejs, og nu må aarhusianerne vente til efter sommerferien på at den åbner. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Åbningen af det prestigefyldte letbaneprojekt i Aarhus bliver mellem to og tre måneder forsinket.

Aarhus Letbane, der har været fire år undervejs, skulle efter planen have være åbnet officielt 3. juni i år på den første strækning mellem Aarhus H og universitetshospitalet i Skejby.

På den måde skulle den have været klar til sommerens mange arrangementer i forbindelse med Aarhus' titel som europæisk kulturhovedstad i 2017.

Det bliver nu i stedet først efter sommerferien, fordi ASAL-konsortiet, der står for den praktiske opførelse af letbanen, ikke har kunnet holde tidsplanen med at etablere kørestrøm og få lavet og godkendt en række sikkerhedstests af hele letbanesystemet.

- Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at forcere arbejdet yderligere, og vi må derfor acceptere en forsinkelse på den indre strækning i Aarhus. Det ærgrer os naturligvis rigtig meget, siger Aarhus Letbanes direktør, Claus Rehfeld Moshøj i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Omvendt taler vi om et komplekst milliardprojekt over fire år, spredt over 110 km og fire kommuner med masser af eksterne grænseflader. Set i det lys synes jeg, at vi med en forsinkelse på to til tre måneder er inden for skiven.

Forsinkelsen vil ikke få hverken tekniske eller økonomiske konsekvenser for Aarhus Letbane, men ASAL-konsortiet, der står for den praktiske opførelse af letbanen, risikerer at skulle betale et to-cifret millionbeløb i bod for forsinkelsen.

- Vi arbejder i disse dage tæt sammen med ASAL-konsortiet om at fastlægge den endelige åbningsdato for den indre strækning og strækningen mod Odder.

- Det er en kompleks opgave, hvor mange brikker skal falde på plads. Tidsplanen vil være klar i næste måned, lyder det fra Claus Rehfeld Moshøj i pressemeddelelsen.