Aarhus slår Venedig som rejsedestination

Den internationale rejseguide Lonely Planet har kåret de ti hotteste destinationer i Europa.

Aarhus får stor ros for sin arkitektur, gastronomi og museer. (Foto: Knud Erik Christensen © KE Foto/Colourbox.com)

Når den internationale rejseguide Lonely Planet skal pege årets hotteste destinationer i Europa, kommer Aarhus på en anden plads.

Lonely Planet har netop udsendt deres top 10 over de mest oplevelsesværdige destinationer, og her kommer den østjyske hovedstad på en andenplads foran Venedig - og kun overgået af den græske halvø Peloponnés.

Den fornemme placering er den seneste i en efterhånden lang række af eksempler på ros til Aarhus fra udenlandske medier.

I januar udnævnte New York Times eksempelvis Aarhus som nummer 13 på den nye liste "52 Places to Go in 2016".

I Visit Aarhus vil glæden ingen ende tage, siger direktør Peer H. Kristensen.

- Vi har gået rundt med armene over hovedet, siden vi fik det at vide. Det er jo Michelin-Guiden inden for turistdestinationer, siger han.

Ifølge Visit Aarhus-direktøren skyldes hæderen først og fremmest benhårdt arbejde med at promovere byen som "Second City" på den internationale scene.

I Lonely Planets begrundelse for den flotte placering på listen peger guiden blandt andet på arkitekturen ved havnefronten i Aarhus. Desuden er der stor ros til gastronomi og museer som Moesgaard og Aros.

- Der er så mange ting, der gør, at Aarhus har flyttet sig. Det er jo fantastisk og giver bare så godt et afsæt til, at Aarhus bliver kulturhovedstad næste år, siger Peer H. Kristensen.

Facebook
Twitter