Aarhus vært for stor international sportskonference: Vildeste i byens historie.

Op mod 2000 delegerede fra hele verden kommer for at deltage i sportskonference i Aarhus.

Scandinavian Congress Center i centrum af Aarhus skal huse den internationale sportskonference. (Foto: Kasper Thulstrup © DR Østjylland)

Den vildeste konference i byens historie.

Sådan betegner Visit Aarhus-direktør Peer Kristensen den internationale sportskonference SportAccord Convention, der begynder i dag i Aarhus og varer en uge.

- Det er beslutningstagere fra hele den internationale sportsverden, der kommer til Aarhus. Vi har aldrig haft noget lignende i Aarhus før, siger han.

Medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komite er blandt de op mod 2000 delegerede, der kommer fra hele verden for at deltage i konferencen i Aarhus.

Repræsentanter for Paris og Los Angeles, der kæmper om OL-værtskabet i 2024, kommer også til byen for at præsentere deres bud for Den Olympiske Komite.

- Det er virkelig en verdensbegivenhed, og alle medier i hele verden kommer til at følge, hvordan holdningen er blandt IOC-medlemmerne efter det bud her, siger Peer Kristensen.

Det er 15. gang, at SportAccord Convention bliver afholdt siden starten i 2003, og både byer som London, Beijing, Berlin og Madrid har tidligere har været vært før Aarhus.

Byens hoteller, restauranter og butikker vil nyde godt af de mange udenlandske gæster der følger med. Samtidig er sportskonferencen også Aarhus' mulighed for at demonstrere, at man mestrer store arrangementer, mener Visit Aarhus-direktøren.

- Vi har aldrig haft en konference, hvor der er så store medier fra hele verdenen, der vil sidde og følge med i de beslutninger, som de delegerede kommer til at tage. Vi kommer til at vise, at man sagtens kan placere store internationale kongresser i Aarhus.

Visit Aarhus vil helt ekstraordinært have velkomstkomiteer stående i lufthavnene i Tirstrup og Billund til at tage pænt imod konferencedeltagerne.

FacebookTwitter