Aarhusiansk ildsjæl får Hjemløseprisen 2016

Prisuddeler: Ove Abildgaard gør ikke noget for de hjemløse, men sammen med dem.

- Når vi sammen gør noget, kan der komme de forunderligste ting ud af det, siger Ove Abildgaard, som i dag fik Hjemløseprisen 2016.

Ove Abildgaard fra Aarhus har i dag modtaget Hjemløseprisen 2016 for sit store arbejde for byens hjemløse og andre socialt udsatte.

Prisen uddeles hvert år d. 17. oktober af Foreningen Hjemløsedagen til en person, en organisation eller et projekt, der har ydet en særlig prisværdig indsats for hjemløse og socialt udsatte i Danmark.

- Den måde, han arbejder med de hjemløse, er helt unik. Han laver ikke noget for de hjemløse - han laver noget sammen med dem, siger sekretariatsleder i Hus Forbi Rasmus Wexøe Kristensen.

Ove Abildgaard er glad for prisen.

- Jeg er normalt ikke en person, der tragter efter den slags. Men lige den her vil jeg gerne have. Og når nu Bob (Dylan, red.) har fået Nobelprisen, så synes jeg egentlig, det var meget passende, at jeg fik den her.

Hvordan det?

- Jeg tror, vi tænker lidt ens - lidt skævt og anderledes - og jeg tror, vi har en fælles tro på, at mennesker er specielle skabninger. Når vi sammen gør noget, kan der komme de forunderligste ting ud af det, siger Ove Abildgaard.

Rasmus Wexøe Kristensen er specielt imponeret over den måde, Ove Abildgaard fik åbnet nødherberget for unge, Rakkerpak, i vinter.

- Det lavede han for stort set ingen penge og fuldstændig uden om al bureaukrati og de barrierer, der ellers normalt forsinker sådan noget.

Ove Abildgaard har været involveret i en lang række projekter i Aarhus, blandt andet Povertywalk Århus, Mølleparkens subkulturer, Skraldecafeen, Gadefestival, Herberget Rakkerpak, Håbets Alle, Step 2 og Hjemløsedagen i Aarhus.

Facebook
Twitter