Advokat om brandoffer i Ry-sag: Hans liv fungerer ikke

Der kan komme en sandhed frem, som vi ikke har fået fortalt endnu, fortæller bistandsadvokat for ofret i Ry-sagen.

- Min klient forstår ikke, at de har nægtet sig skyldige. Han ser det som fire klassekammerater, flere af dem gode venner, som har forsøgt at brænde ham af, fortæller ofrets advokat, Simon Eilrich. (© (c) DR)

Ry-sagen begyndte tirsdag klokken 9 i Retten i Horsens, hvor fire drenge på 15 og 16 år er tiltalt for at have kastet en benzinbombe på en jævnaldrende dreng.

Inden sagen gik i gang fortalte ofrets bistandsadvokat, Simon Eilrich, at hans klient har det skidt fysisk, men især psykisk.

- Han har ikke en dagligdag. Han er derhjemme og får undervisning privat, så hans liv fungerer ikke i øjeblikket. Det er ubetinget godt, at det er gået så hurtigt med sagen, så vi kan arbejde os ud af hans situation, så han kan få en dagligdag, siger bistandsadvokaten.

I dag skal hans klient vidne, og det sker for åbne døre.

- Vi har ikke bedt om lukkede døre, da der er skrevet og sagt så meget i den her sag, så det er i min klients interesse, at sandheden kommer for inde i retten. Han har det ikke godt med at vidne, men han gør det offentligt, så alle ser det, siger Simon Eilrich.

De fire tiltalte drenge nægter sig skyldige, og i retten i dag skal de alle vidne, og der vil blive fremlagt dokumentation fra sociale medier. Temaet for dagen er blandt andet at finde ud af, hvad hver af de tiltalte vidste om, hvad der skulle ske.

- Der kan komme en sandhed frem, som vi ikke har fået fortalt endnu, fortæller bistandsadvokaten.

Drengene var oprindeligt sigtet for drabsforsøg, men er nu tiltalt for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder, hvor strafferammen er fængsel i op til 10 år.