Ældre er blevet bedre til at stemme elektronisk

I Aarhus og Odder udnytter man, at flere ældre hiver computeren frem, når der skal stemmes.

I Aarhus og Odder opfordres ældrer over 60 år til at hive iPaden frem, når der skal stemmes til ældrerådsvalget. (© Colourbox)

De ældre er blevet bedre til at sætte sig ved computeren, når der skal stemmes. Det udnytter man i Aarhus og Odder, hvor det for første gang er muligt at stemme elektronisk ved Ældrerådsvalget.

- For tre år siden havde vi ofte problemer, hvis folk var over 65 år. Nu har vi ofte problemer, hvis folk er over 80 år. It-paratheden er meget mere present nu, og de ældre følger med.

Det er blevet meget mere populært at bruge elektronisk valg i hele landet. Det bekræfter Mikkel Svendstrup, der er it-direktør ved Assemply Voting, som udbyder elektronisk valg til blandt andre Aarhus og Odder kommuner.

It skal hæve stemmeprocenten

- Der er 10 kommuner, der bruger det lige p.t. til ældrerådsvalg, og jeg regner med at vi har det dobbelte næste gang.

Og man kan være helt tryg ved at stemme på computeren, fortæller Mikkel Svendstup.

- Det er lige så sikkert som at stemme pr. brev.

I Aarhus og Odder opfordrer man i år de ældre over 60 år til at hive iPaden eller computeren frem, og derved håber de på flere stemmer.

Det fortæller personalechef i Odder Kommune, Jørgen Kølner Larsen.

- For det første vil vi gerne prøve det digitale, men for det andet har vi bestemt også en forhåbning om, at stemmeprocenten bliver noget højere.

Ved sidste ældrerådsvalg var stemmeprocenten på 53 procent, men i år er målet noget højere.

- Vi har da en ambition om at komme noget over 60 procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.