Ældreminister vil stoppe pleje-konkurser: Jeg er åben for alt

Et stort plejefirma gik i dag konkurs. Ældreministeren lover, at hun vil forsøge at sætte en stopper for konkurserne.

Dagens konkurs i stort privat plejefirma i Aarhus er nummer 45 blandt private hjemmehjælpsfirmaer. Og det skal simpelthen forebygges, siger ældreminister Thyra Frank (LA), der har sat et arbejde i gang for at undersøge årsagerne. (ARKIVFOTO) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

45 gange er leverandører af et privat hjemmeplejefirma gået konkurs og har efterladt ældre uden rengøring og pleje, og kommunerne har så måttet træde til.

I dag blev Hjemmehjælpen Aarhus Aps det seneste i rækken. Firmaet leverede pleje til 1.100 borgere.

Ældreminister Thyra Frank (LA) har sat gang i et arbejde, der skal kortlægge årsagen til de mange konkurser.

- Helt undgå konkurser kan vi nok aldrig, men vi skal simpelthen forebygge dem, for de skaber utryghed blandt borgere og medarbejdere, mener hun.

Thyra Frank fortæller, at hun har talt med plejeleverandører, embedsmænd og andre, der arbejder med området. Og hun har fået mange bud på, hvad grunden til de mange konkurser kan være.

- Nogle peger på, at man måske har kigget for meget på prisen fremfor kvaliteten, siger ministeren, der sidst på sommeren vil fremlægge de resultater, der er kommet ud af undersøgelsen.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) er træt af, at kommunen nu hænger på regningen efter dagens konkurs. Han foreslår, at man laver en slags garantiordning, så staten betaler, hvis et plejefirma drejer nøglen om.

Thyra Frank er ikke afvisende overfor det forslag.

- Ja, det kunne måske være en mulighed. Man vil vende hver sten i det her arbejde. Jeg vil ikke udelukke noget og er helt åben, for de her konkurser skal vi forebygge, mener hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.