Aftale mellem fagbevægelsen og LO holdt ikke

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i Aarhus konstituerede sig ikke sammen trods aftale med LO om tæt samarbejde.

LO Aarhus skuffet over, at der ikke blev en fælles aftale (© www.lo.dk)

En samarbejdsaftale mellem fagbevægelsen og venstrefløjen i Aarhus har fået store problemer.

Op til valgkampen lavede LO Aarhus ellers en 4 sider lang aftale med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten om et tæt samarbejde.

De tre partier skulle også konstituere sig sammen.

- Det er jo ikke sket, så derfor mener vi, at den del af aftalen er gået i vasken, siger formanden for LO Aarhus, Anders Munk.

I stedet for Enhedslisten er det de radikale, Venstre og Dansk Folkeparti, der er kommet ind i varmen og har fået rådmandsposter i Aarhus.

LO-formand skuffet over konstituering

Anders Munk er skuffet over, at aftalen om en fælles konstituering mellem Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ikke blev til noget.

- Jeg er skuffet over, at man på det ene tidspunkt har nogle intentioner, og på det andet tidspunkt ikke får dem opfyldt og måske ikke vil have dem opfyldt. Det har jeg svært ved at vurdere, men det er jeg skuffet over, siger han.

LO Aarhus har støttet de 3 røde partier med 150.000 kroner i valgkampen, og en af LOs medlemsorganisationer, HK Kommunal Østjylland, mener, at pengene er spildt og beskylder LO Aarhus for ikke at have søgt indflydelse på valgnatten.

Fagforeningerne var ikke enige om aftale

Men Anders Munk peger på, at fagforeningerne selv var splittede op til valget, og 2 af dem tog afstand fra aftalen.

Derfor er det ikke sikkert, at der kommer en ny aftale om 4 år.

- Det er noget, vi er nødt til at diskutere lidt mere indgående, end vi har gjort denne her gang. Det kan meget vel være, at vi på baggrund af de erfaringer så må konstatere næste gang, at der ikke er enighed om at lave en aftale, og hvis der ikke er det, så laver vi ikke en aftale, siger Anders Munk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk