Afvisning af skattely-firmaer er måske ulovlig

Silkeborg Kommune vil gøre alt for at undgå firmaer, der sender penge i skattely.

Nogle firmaer regner på den billigste skattebetaling, men Silkeborg Kommune vil prioritere firmaer, der bidrager til fællesskabet.

Silkeborg Kommune vil ikke handle med firmaer, der sender penge i skattely.

Inden længe skal kommunen sende driften af to plejehjem i udbud. EU-lovgivningen siger, at kommunen ikke må fravælge firmaer, der bruger skattelovgivningen kreativt, men kommunen vil gøre alt for at undgå denne type firmaer.

Det siger Enhedslistens byrådsmedlem Lene Fruelund:

Skal bidrage til fællesskabet

- Når vi bruger skatteydernes indbetalinger til at købe ydelser af nogle firmaer, så synes vi, at det er OK, at firmaerne også bidrager til fællesskabet. De skal ikke forsøge at snige sig udenom ved at placere deres penge i skattely, siger hun.

Men Silkeborg Kommune er på tynd is, vurderer advokat og ekspert i forvaltningsret Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen i Aarhus.

- En kommune har pligt til at udvise økonomisk ansvarlighed. Jeg ikke sikker på, at det er lovligt for kommunen at fravælge den billigste leverandør, fordi han via lovlig skatteplanlægning vil begrænse sine skattebetalinger, siger Torben Bagge.

Regner ikke med sagsanlæg

Men selv om Silkeborg Kommunes nye praksis skulle være på kanten af loven, så tror Lene Fruelund ikke, at skattely-firmaer vil sagsøge kommunen.

- Det vil da ikke være nogen positiv omtale, de vil få af det, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter