Alder og erfaring kan være guld værd for iværksættere

Brancheerfaring er et stort plus, når man vil starte sin egen virksomhed.

Hans Jørgen Frost er i dag administrerende direktør i sit eget firma Frost A/S, der producerer designtilbehør til boligen. Han havde gavn af sin erhvervserfaring, da han sprang ud som iværksætter som 38-årig.

Det kan være et stort plus at være gammel i gårde, når man vil starte sin egen virksomhed. Iværksætteri er nemlig ikke kun for unge ildsjæle.

Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at størstedelen af danske iværksættere er mellem 36-40 år.

 

Og erfaring er vigtigt, hvis man vil have succes, lyder det fra det århusianske væksthus INCUBA.

- Der er selvfølgelig unge mennesker, der starter virksomhed og også har held med det, men dem, der har størst chance for at lykkes, er nogen, der har lidt erfaring med det og har været ude i en branche og så vælger at starte selvstændigt, siger Arne Vesterdal, direktør i INCUBA.

 

Iværksættereventyr som 38-årig

En af dem, der startede iværksættereventyret efter flere år på arbejdsmarkedet er Hans Jørgen Frost. Han er i dag administrerende direktør for virksomheden Frost, der producerer stumtjenere, hattehylder og andet boligtilbehør i samarbejde med kendte designere.

Han startede som iværksætter, da han var 38 år, efter at have haft fast tilknytning til arbejdsmarkedet i mange år.

- Mine daværende ansættelsesforhold var kørt fast og jeg kunne ikke få mine ideer realiseret. Så jeg kunne ikke se mig der på længere sigt, siger han.

Han trak på sin alder og erfaring, da han tog springet og etablerede sin virksomhed.

- Jeg havde brancheerfaring, internationale erfaringer og ikke mindst modet til at gøre det.

Flere helt unge iværksættere

På trods af at erfaring er vigtigt, så ser man ifølge Erhvervsstyrelsen også en voksende andel iværksættere under 25 år, der bliver CVR-registreret.

Den stigende interesse fra de helt unge mærker man også på INCUBA. Her har man valgt at samarbejde med Aarhus Erhvervsakademis iværksætteruddannelse, hvor de studerende i skoleforløbet skal starte deres egen virksomhed.

Denne uge er Danmarks Vækst- og Iværksætteruge. Det er Erhvervs- og Vækstministeriet, der står bag, og det betyder at der i hele landet er arrangementer med fokus på netop dét.

Facebook
Twitter