Allergilæge: Region vil ikke lade mig behandle flere

Torben Seefeldt må kun behandle allergipatienter to dage om ugen på trods af mangel på speciallæger som netop ham.

Allergikere må i dag vente i gennemsnit 11 uger på at blive behandlet i Aarhus. Det kunne sagtens gøres hurtigere, mener speciallæge Torben Seefeldt. (arkivfoto). (© Colourbox)

Mennesker med allergi kunne sagtens få hurtigere hjælp mod deres lidelser. Det siger speciallæge Torben Seefeldt fra Aarhus, der er parat til at behandle mange flere patienter - men det må han ikke for regionen.

Lige nu er der mange steder massive ventelister på at blive behandlet for astma og allergi, og det har fået Astma-Allergi Danmark til at kræve flere speciallæger.

Torben Seefeldt er netop sådan en speciallæge. Han har et såkaldt ydernummer, der giver ham lov til at behandle allergipatienter to dage om ugen.

I seks år har han søgt om at få lov til at behandle dem på fuld tid, men det er blevet et nej hver gang.

Han er ellers en af de læger, der er blevet sjældne, fordi allergi blev lukket som speciale for 11 år siden.

- Jeg synes jo, det er mærkeligt, at man taler om mangel på speciallæger samtidig med, at der er ressourcer, der banker på døren, som man ikke ønsker at udnytte, siger Torben Seefeldt.

Det er et pengespørgsmål, siger afdelingschef Jens Bejer Damgaard fra Region Midtjylland, der hellere vil behandle patienterne på hospitalet.

- Hvis vi gav ham et fuldtidsydernummer, ville det hæve den regionale udgift, og vi synes sådan set, at den type borgere, som han behandler, vil kunne få en tilsvarende ydelse på hospitalerne.

Ifølge Sundhedsdatastyrelsen skal patienter i øjeblikket vente 11 uger på første undersøgelse i ambulatoriet i Aarhus.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.