Alternativet vil ind i alle byråd

Alternativet indtog i stor stil Folketinget ved seneste valg. Nu vil partiet ind i byrådene.

Der var stor valgfest hos Alternativet, da partiet blev valgt ind i Folketinget i juni. Foto: DR

I mandags kunne man se andet afsnit i DR-dokumentaren om, hvordan stifteren af Alternativet, Uffe Elbæk, forvandlede sig fra en politisk klovn til en politisk konge, der imod alle odds kom i Folketinget.

Og Uffe Elbæks og Alternativets erobringstogt skal fortsætte ved det kommende kommunalvalg, siger Mikkel Pilgaard Madsen, der er formand for Alternativet i Østjylland.

- Vi skal ind at sidde med mindst én i alle byråd, og vi tror på det - ellers så ville vi jo ikke arbejde for det, siger han.

Flere lokale grupper

Udmeldingen kommer, selvom Alternativet indtil nu kun har partiforeninger i Aarhus og Silkeborg.

- Vi tror på en eller anden måde, at tiden måske er løbet fra den her formelle partiforening på nogen områder, og at en anden form for organisering også kan være meningsfyldt, siger den østjyske formand.

- Så vi vil jo gerne åbne op for, at man kan lave lokale grupper, som kan være en del af den her bevægelse, men ikke nødvendigvis være formaliseret som partiforening, lyder det fra Mikkel Pilgaard Madsen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.