Amatør-musikere får også alvorlige høreskader

Heavy-rock-sanger Brian Johnson risikerer at blive døv - men også amatører er i fare.

Efter mange års heavy-rock for fuld skrue risikerer AC/DC-sanger Brian Johnson at blive døv. (Photo by Hagen Hopkins/Getty Images) (Foto: Hagen Hopkins © Getty Images)

Det australske heavy-rock-band AC/DC har netop meddelt, at det midlertidigt stopper sin store turné i USA, fordi bandets 68-årige forsanger Brian Johnson efter et langt liv med musik for fuld tryk risikerer at blive døv.

Men det er ikke kun professionelle musikere, som har spillet i årevis, der risikerer at få høreskader og tinnitus. Det gælder også hobby- og amatørmusikere.

- Jeg har fået tinnitus på begge ører, siger den 24-årige forsanger Victor Kim fra det aarhusianske amatørband Narcosatanicos.

Han har spillet i 10 år, og høreskaden begyndte at melde sig, da han var færdig med gymnasiet.

- Jeg er begyndt at bruge ørepropper, men det gjorde jeg ikke tidligere, siger Victor Kim.

Også de klassiske amatørmusikere bliver ramt af høreskader, siger Winni Siig Nielsen, orkesterkonsulent i den selvejende institution Dansk Amatørmusik, hvis opgave det er at styrke og udvikle amatørmusikken.

Hun hører tit om problemet med høreskader.

- Blandt orkestermedlemmerne har vi en del, der har spillet i mange år, og hos dem begynder høreproblemerne at melde sig, siger hun.

Winni Siig Nielsen tilføjer, at når orkestermedlemmerne har høreproblemer, kan det være svært for dem at indgå i samspillet med de øvrige musikere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk