Andreas Mogensen er en stjerne: Folk står i kø for at høre ham fortælle

Den danske astronaut Andreas Mogensen får så mange henvendelser, at han ikke kan nå alle.

Andreas Mogensens har modtaget op mod 300 henvendelser om foredrag i kølvandet på hans rumeventyr (arkivfoto). (Foto: NASA TV © NASA TV)

Rejsen ud i rummet er blevet et foredragshit. Folk står i kø for at høre den danske astronaut Andreas Mogensen fortælle om sin rumoplevelse.

Astronauten rejser rundt i landet og holder foredrag om sin rumrejse.

Den europæiske rumorganisation ESA, der koordinerer foredragene, har oplevet så massiv interesse for at få Andreas Mogensen ud til et foredrag, at langt fra alle ønsker kan opfyldes, fortæller specialkonsulent Cecilie Tornøe.

- Vi har fået omkring 250-300 henvendelser fra skoler, biblioteker, universiteter og så videre. Alle vil have fat i ham, siger hun.

Interesse har været så overvældende, at den er kommet bag på rumorganisationen.

- Vi havde forberedt os på, at vi kunne forvente at blive ringet ned af alle stederne, men selv ESA er overraskede, siger Cecilie Tornøe.

Et af de steder, der har booket et foredrag med ham, er biblioteket i Hammel. Det tog kun tre dage at få afsat alle foredragets 1.600 billetter.

Det er helt usædvanligt, fortæller bibliotekar Christine Ellebæk Sørensen.

- Det er rigtig stort, vi har aldrig haft andet, der er så stort, siger hun.

Hun var ude i god tid for at hyre Andreas Mogensen.

- Det gjorde jeg faktisk, da han var ude i rummet, siger Christine Ellebæk Sørensen.

Kort om Andreas Mogensen og hans rummission

  • Andreas Mogensen er 38 år, uddannet rumfartsingeniør og har en ph.d. i rumfart. Siden han var barn, har han drømt om at blive astronaut.
  • Andreas Mogensen blev sendt på en ti-dages rumrejse 2. september fra en slette i Kasakhstan. Her skulle han være med til at bytte et Sojuz-fartøj ud med et andet på rumstationen ISS.
  • ISS, Den Internationale Rumstation, er det største internationale samarbejdsprojekt nogensinde mellem USA, Rusland, Japan, Canada og Europa.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.