Angst for klovne og halloween: Skræmte børn ringer til Børnetelefonen

-Børnene er bange for, at klovne vil slå dem ihjel, siger Bente Boserup fra Børns Vilkår.

- Det er verdens dårligste ide at klæde sig ud som klovn til halloween, mener Bente Boserup fra Børns Vilkår. (Foto: Carsten Snejbjerg/ROCKPHOTO © Scanpix)

Børn som ikke tør gå alene hjem fra skole, og børn som pludselig ikke har lyst til at rasle til halloween. Det er resultatet af den senere tids hændelser med skræmmeklovne, der springer ud foran folk.

Hos Børns Vilkår ringer børn i disse dage til Børnetelefonen og udtrykker deres angst for at møde en klovn, fortæller seniorkonsulent Bente Boserup.

Børnene siger, de er bange for at gå hjem fra skole, fordi de frygter at møde klovne. De ringer også, når de skal til at sove.

- De kan ikke sove, fordi de tænker på, hvad de her klovne kan finde på at gøre - og de er selvfølgelig også bange i forhold til halloween, og hvad der skal ske der, siger Bente Boserup.

Børnene hører og læser om klovne, som skræmmer folk.

- De er selvfølgelig bange for at blive overfaldet - at der lige pludselig springer en klovn ud, når de går alene, og at klovnen kan finde på at stikke i dem eller slå dem, forklarer hun.

11-årige Emma Sophie Hein Meyer fra Rønde er pludselig blevet bange for at gå hjem fra skole.

- Jeg er virkelig angst for de klovne der. Bange for de vil komme og slå mig ihjel, siger Emma Sophie, der mærker angsten hver dag.

Det samme gør hendes lillebror Frederik.

- Når jeg går i skole, og det er mørkt, eller når jeg går hjem alene. Jeg er bange for, at klovnen kommer frem fra et hjørne eller ud af en bygning og bare vil slå og sparke på mig, siger han.

Som forældre skal vi tage børnenes angst seriøst, siger Bente Boserup.

- Hvis barnet er bange om aftenen, når det skal sove, så bruger man lidt ekstra tid som forælder på at sidde ved sengekanten.

Hvis nogen overvejer at klæde sig ud som klovn her til halloween, har Bente Boserup denne klare besked:

- Det er verdens dårligste ide!

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter