Ankesag mod opholdsleder starter i dag

I dag starter ankesagen mod en tidligere leder af et opholdssted i Skanderborg, der er anklaget for seksuel misbrug af anbragte børn.

I dag starter ankesagen ved landsretten om fædofili-anklagerne mod en tidligere leder af et opholdssted ved Skanderborg. Foto: arkiv.

En 64-årig tidligere leder af et opholdssted ved Skanderborg skal i dag i landsretten for at forsvare sig mod anklager om seksuelle overgreb mod børn. I foråret fik lederen af opholdsstedet Elverkær seks års fængsel i retten i Horsens.

Han ankede dommen, hvor han blev kendt skyldig i en lang række seksuelle overgreb mod to piger, der var anbragt på stedet en stor del af deres barndom.

Ofrene, der i dag er kvinder i begyndelsen af 20erne, fik tilkendt erstatninger på 100.000 og 125.000 kroner af byretten, og desuden fik den 64-årige forbud mod at arbejde med børn.

Ingen beviser

Under byretssagen kom der ingen tekniske beviser på overgrebene, som ifølge dommen fandt sted mellem 1998 og 2005. Men ofrenes forklaringer i retten var så troværdige, at dommerne og nævningene fandt ham skyldig.

Nu er der afsat 13 dage i landsretten i Viborg til sagen, og det er meningen, at 40 vidner skal afgive forklaring.

Ud over de to kvinder er det blandt andet den 64-åriges søn og hans tidligere kone, der har været ansat på Elverkær, og som forsvarede ham i byretten.

Der falder dom den 22. november.

Den 64-årige har siddet fængslet siden, han blev anholdt i maj 2012.