Ansatte skal kunne flyttes mellem dag og nat med kort varsel

Randers kommune søger Kommunernes Landsforening om lov til at ændre socialpædagoger og socialrådgiveres arbejdstider. Men det møder modstand.

Hvor længe i forvejen skal arbejstiden varsles? Det er spørgsmålet i Randers, hvor personalechefen vil have lov til at ændre arbejdstider uden varsel. (Foto: Gite Hansen © DR Østjylland)

Ansatte skal kunne flyttes mellem dag, aften og nattearbejde - med under en måneds varsel.

Det ønsker Randers kommune, der har sendt en ansøgning til KL, om at få lov til at lave det som et forsøg med kommunens socialpædagoger og socialrådgivere.

Forsøget kan blive et startskud til et større opgør i det offentlige om varsler ved nye arbejdstider.

Personalechef: Usmidige regler

Personalechefen i Randers Kommune, Kresten Ulrik Nielsen, siger til ugebrevet A4, at kravene om varsler af ændrede arbejdstider meget usmidige, som de er nu.

- Hvis for eksempel en ansat på en døgninstitution skal have ny, fast arbejdstid, skal vedkommende have ønsket i høring i tre uger. Dernæst skal der typisk gå mellem tre og seks måneder, før ændringen kan træde i kraft.

- Det vil sige, at der kan gå op til syv måneder, fra man har behovet for at ændre folks mødetider, til de nye tider rent faktisk kan træde i kraft, forklarer Kresten Ulrik Nielsen til A4.

Fagbevægelsen vil ikke spille med

Personalechefen ønsker, at varslingsperioden skal sættes ned til under en måned.

Men det kræver fagbevægelsens ja, og det ja skal Randers kommune ikke regne med.  Det siger Benny Andersen, der er formand for Socialpædagogernes Landsforening.

- Det er disrespekt for de mennesker, der arbejder på forskellige tidspunkter, de har selvfølgelig brug for varslinger i forhold til deres fritids- og privatliv. Den anden ting er, at det er et udtryk for, at Randers kommune ensidig vil bestemme, hvordan tingene skal se ud. I dag har vi jo et aftalesystem, og det er det system, Randers kommune vil af med.

Benny Andersen afviser, at reglerne er usmidige.

- Vi har lige præcis det mest smidige og fleksible system. Det forudsætter blot at Randers kommune tager fat i dem, det handler om og forhandler med dem om, hvordan det skal se ud.

 

 

Facebook
Twitter