Ansatte truet med fyring for at drikke cola: Nu trækker direktør i land

De ansatte på FGU Østjylland må fortsat ikke drikke cola i frokostpausen.

Arkivfoto. Direktør Kim Kabat fastholder, at der ikke må drikkes cola hos FGU Østjylland. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

De ansatte på Forberedende Grunduddannelse Østjylland (FGU Østjylland) modtog før jul en mail om, at de ville blive fyret, hvis de tre gange på to år blev opdaget i at ryge eller drikke læskedrikke såsom cola i frokostpausen.

Mailen kunne BT tidligere onsdag fortælle om.

Ifølge direktør Kim Kabat skal der nu formuleres nye sanktioner for at overtræde FGU's ryge- og sodavandsforbud. (Foto: Simon Heegaard Larsen)

Men formuleringen var for skarp, og konsekvensen for stor, erkender Kim Kabat, der er direktør for FGU Østjylland.

- Vi var for hurtige på aftrækkeren. Vi er inde i en læringsproces i forhold til at formulere den slags ting. I virkeligheden vil vi gerne arbejde med så få regler som muligt og i stedet være værdibaserede i vores tilgang, siger han og fortsætter.

- Vi skal nu formulere nogle nye sanktioner, der følger nogle mere bløde tilgange.

Colaforbuddet er lavet, da FGU Østjylland ønsker, at de ansatte skal fremstå som rollemodeller for eleverne, forklarer Kim Kabat. Han slår samtidig fast, at der ikke tidligere har været problemer med medarbejdere, der drak læskedrikke i frokostpausen.

Alligevel blev reglerne altså lavet.

- For at kunne håndhæve vores politik, bliver vi nødt til at regulere på forkant, siger han.

Direktøren har opbakning hos eleverne

Eleverne på FGU Østjylland, som er mellem 16-25 år, må heller ikke drikke cola i frokostpausen. I stedet bliver de tilbudt vand eller mælk til deres mad.

Julie Mie Hansen forstår godt skolens politik. (Foto: Simon Heegaard Larsen)

Det er en god ordning, mener 17-årige Julie Mie Hansen, der er elev på skolen.

- Jeg har det rigtig fint med, at reglerne er, som de er. Når vi alle drikker det samme, så er det mere ligeværdigt. Nogle har måske ikke råd til at købe en cola, siger hun.

Samme holdning har 20-årige Marck Højfeldt, der også er elev hos FGU Østjylland.

- Det er ganske udmærket, at der er nogle regler, selvom jeg også mener, at vi er voksne nok til selv at bedømme, hvornår det er passende at drikke cola, siger han og understreger, at det er i orden, at reglerne også gælder for skolens lærere.

- En decideret straf for at drikke cola er for meget, men jeg synes, det er okay, at det bliver påpeget, at det er imod skolens regler, siger han.