Antallet af bankrøverier er styrtdykket de seneste år

Politiets høje opklaringsprocent og bankernes forebyggelse har gjort det svært for røvere at få noget ud af bankrøverier.

Antallet af bankrøverier er faldet markant de seneste par år. Pengeløse banker er en af årsagerne. (Foto: Arkiv © DR)

Antallet af bankrøverier styrtdykker.

Sidste år blev der på landsplan begået 48 bankrøverier. Det er et kraftigt fald i forhold til året før, hvor der blev anmeldt 78 bankrøverier.

Og sammenlignet med 2010, hvor der var 142 røverier, er antallet af bankrøverier altså nu faldet til en trediedel i forhold til dengang.

I Østjylland udsættes bankpersonale også langt sjældnere for røveri.

Sidste år blev der kun begået syv røverier mod banker i det østjyske. Det er under det halve i forhold til året før, hvor der var 16 bankrøverier.

Bankernes og politiets forebyggelse hjælper

Politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi forklarer:

- Årsagen til at der er færre røverier er ikke mindst den høje opklaringsprocent, som politiet har på dette område. Men også bankernes store indsats de seneste år er medvirkende, siger politikommissæren.

Udover at der ikke er kontanter i mange banker, de såkaldte pengeløse banker, så har bankerne også taget andre initiativer.

- Der er for eksempel tidsforsinkelseslåse på bankbokse med mange kontanter sådan, at røverne ofte kun får et minimalt udbytte. Bankerne har også indført kontantløse filialer. Desuden har de gennem en del år haft de såkaldte røveribunter. Det er pengesedler med en farvepatron, der gør udbyttet værdiløst, siger Mogens Brøndum.

Det kan ikke betale sig at røve banker længere

Det er simpelthen blevet mindre attraktivt at røve banker efterhånden.

- Der er ingen tvivl om, at de seneste par år er det blevet meget lidt attraktivt at begå et bankrøveri.

- Hvis vi går nogen år tilbage, havde vi flere bankrøverier hver eneste måned. Det er en meget glædelig udvikling, at vi sidste år kun havde et bankrøveri hver anden måned, siger Mogens Brøndum fra Østjylland Politi.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk