Arbejdsro på sygehuset giver færre fejl

Hvis man lader personalet arbejde i fred, kan man nedbringe antallet af fejl på hospitalerne, viser nyt projekt fra Aarhus.

Hvis man lader personalet arbejde i fred, kan man nedbringe antallet af fejl på hospitalerne, viser nyt projekt fra Aarhus.

Hospitalsansatte oplever gennemsnitligt over 100 afbrydelser i arbejdet hver dag. Det kan både resultere i stress og flere fejl.

Derfor har de på Aarhus Universitetshospital det seneste år arbejdet indgående med at undgå for mange afbrydelser ved hjælp af kurser en bedre struktur på arbejdsgangen. Og det har allerede haft stor positiv effekt for arbejdsmiljøet og for behandlingen af patienterne.

- De ansatte får mere ro og et bedre flow i deres arbejdsdag. Og alt andet lige, så er det også til gavn for patienterne, siger Susanne Østergaard, der har ledet projektet på Aarhus Universitetshospital.

Forbedring på neurointensivt afsnit

Det seneste år har Susanne Østergaard haft læger og sygeplejersker fra 19 forskellige afdelinger på kursus for at strukturere arbejdet bedre og undgå for mange afbrydelser.

Neurointensivt Afsnit på Aarhus Universitetshospital er en af de afdelinger, der har haft succes med fokus på afbrydelser i arbejdet.

- Alle de afbrud, der sniger sig ind i hverdagen, giver fejl. Vi ser det for eksempel i vores stuegang, hvor vi river og flår i lægerne, fordi vi har noget, vi skal spørge om. Så vi begyndte at fokusere på at lade være med det, siger afdelingssygeplejerske på afdelingen Pia Koch.

126 afbrydelser om dagen

Tidligere har en undersøgelse vist, at de hospitalsansatte i gennemsnit oplever 126 afbrydelser per dag. Men med særlig fokus på arbejdsgangen kan alle sygehuse forbedre forholdene for både ansatte og patienter.

- Det er små ting som at lukke døre, lave aftale og organisere sig på en lidt anden måde. De her erfaringer er meget let tilgængelige for mange andre afdelinger i Region Midtjylland, siger leder af projektet Susanne Østergaard.

Region Midtjylland har netop udsendt et hæfte med ideer og anbefalinger til alle regionens øvrige hospitaler, som bygger på de gode erfaringer fra Aarhus.

Facebook
Twitter