Arrangør bag gaderæs roser politi: Rammer lige i øjenhøjde med publikum, når de kører med

Betjente fik kritik af ledelsen, da de kørte lovligt gaderæs i Randers lørdag aften.

Politiet er altid på patrulje, når Striben i Randers holder lovligt gaderæs. Denne gang bad betjentene om lov til at deltage. (Foto: Striben-Randers/Facebook)

Det gik hurtigt, da der i weekenden var et lovligt gaderæs i Randers, men det gik endnu hurtigere i debattrådene efterfølgende, for der var en overraskelse for gæsterne på Striben, hvor biler konkurrerer mod hinanden.

Politiet deltog nemlig også i gaderæset, da de med blink og sirener tog turen ned gennem banen.

Det foregik stille og roligt, siger bestyrelsesmedlem for Striben-Randers Jesper Mølgaard, der mener, at det var et godt initiativ.

- Jeg synes, at politiet sender et positivt signal. De bruger et minut af deres tid, og 2.500 publikummer går derfra med en god oplevelse af politiet, siger han.

Telefonerne kom frem, da to politibiler kørte ned ad banen til lovligt gaderæs på Striben-Randers. (Foto: Striben-Randers/Facebook)

Men det er ledelsen i Østjyllands Politi ikke enige i. Politiet skrev nemlig efterfølgende i en

pressemeddelelse
:

- Det er ikke politiets opgave at deltage i den slags arrangementer, og jeg synes, det tegner et uheldigt billede af politiet. Nu er vi i gang med at undersøge, hvordan det er sket, og vi vil indskærpe, at det ikke er den måde, vi skal prioritere vores ressourcer på, udtalte chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Rammer i øjenhøjde

Politiet er altid på patrulje, når Striben holder et arrangement, men det er første gang, at de er med på banen.

- De spurgte, om de også måtte køre ned gennem banen, og det sagde vi selvfølgelig ja til. Jeg synes, at det var en sjov ide og kunne ikke se noget problem i det.

Jesper Mølgaard mener, at politiet har ramt publikum lige i øjenhøjde. Han fortæller, at nogle har været lidt negative over det, men langt de fleste publikummer er positive.

- Publikum synes, at det var rigtig fedt, at de kørte en tur ned gennem banen med blink og sirener, og alle tog deres telefoner frem og filmede og klappede og hujede, som var det en fodboldkamp. Det er ligesom, når politiet er ude ved alle mulige andre arrangementer, hvor man for eksempel kan komme ind i deres biler.

Det er seniorrådgiver ved Publico Kommunikation Thomas Mandrup enig med ham i. Han lever blandt andet af at hjælpe virksomheder med at vinde opmærksomhed og sympati.

- Vi vil gerne se en menneskelighed bag uniformen. Jeg tror ikke, at ret mange på Striben har været i tvivl om, at det var superfedt, for de rammer lige i øjenhøjde, siger han.

Thomas Mandrup sammenligner det med den gamle plakat, hvor en betjent følger ænder over vejen.

- Problemet kommer nu, hvor politiet diskuterer med sig selv, om det var en god ide. Men jeg synes som

isoleret
begivenhed, at det er et fantastisk eksempel på, at de er i øjenhøjde, siger han.

Politiet har ikke yderligere kommentarer ud over

pressemeddelelse
.