Asylstramninger giver flere venligboere

Når politikerne strammer reglerne på asylområdet, stiger antallet af frivillige, der vil hjælpe.

I løbet af 2015 voksede Venligboerne kraftigt. Foreningen anslår, at den nu har 150.000 medlemmer i sine Facebook-grupper. (Foto: Dr Fyn)

Jo sværere politikerne gør det for flygtninge og asylansøgere, jo mere strømmer folk til frivillig-netværket Venligboerne.

Det oplever man flere steder i det østjyske. For eksempel i Randers, hvor Ulrik Goerlich er administrator for Venligboerne.

Netværket kunne straks mærke det, da et flertal i Folketinget tidligere på ugen vedtog en lang række stramninger på flygtninge- og asylområdet.

- Folk har fået nok af den måde, vi behandler mennesker, der flygtet fra krig og elendighed, på. De ønsker at vise, at de gerne vil være med til at give dem en tålelig tilværelse i Danmark, siger Ulrik Goerlich.

Siden de seneste stramninger i det meget omtalte lovforslag L87, har netværket fået 15-20 nye medlemmer.

Administrator for Venligboerne i Silkeborg Laila Grosen Jensen mærker det samme.

- Vi kan mærke en større interesse for at være en del af netværket. Dagligt kommer der to-tre anmodninger om at være med, at vi tager imod dem alle, siger hun.

Både i Randers og i Silkeborg melder man om flere medlemmer hver gang, flygtninge og asylansøgere bliver mødt med skrappere krav og betingelser.

Venligboerne anslog i starten af januar, at foreningen nu har 150.000 medlemmer fordelt over hele landet i sine Facebook-grupper.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.