Ateister udfordrer buspassagerer: Hvorfor tro på Gud?

Ateistisk Selskab vil tvinge folk til at tage stilling til, om de vil være religiøse

Her et billede fra efteråret, hvor det var de københavnske buspassagerer, der skulle tage stilling til religion. (© Ateistisk Selskab)

Hvorfor tro på en gud?

Det spørgsmål vil Ateistisk Selskab gerne stille aarhusianerne. Derfor vil folk de næste 14 dage blive mødt af en række busreklamer på de aarhusianske bybusser.

Målet er at mindske religionernes indflydelse på samfundets udvikling. Det fortæller talsmand i Ateistisk Selskab Anders Stjernholm.

- Den tekstnære læsning af de gamle tekster er ikke synderligt samfundsgavnlig. Derfor tror vi, det her er et rigtig godt sted at starte for at få en troende til at tænke lidt mere kritisk over sin tro, siger han.

I efteråret blev samme kampagne introduceret i København med, hvad talsmanden beskriver som gode resultater. Han mener, at det vil betyde færre uenigheder, hvis religion fylder mindre.

- Generelt mener jeg jo, at der er to grunde til konflikter her i verdenen: Grådighed og uenigheder. Uenigheder på baggrund af gamle bøger kan vi da prøve at gøre noget ved, siger Anders Stjernholm.

Han forventer dog ikke, at en stærkt troende vil se kampagnen og øjeblikkeligt droppe sin tro.

- Men at det bare vækker en lille smule undren, når man læser sådan et spørgsmål. Det eneste arrogante ved ateismen er, at vi egentlig regner med, at de kommer tættere på vores udgangspunkt, siger talsmanden.

https://www.facebook.com/drp4ostj/posts/785275698240878

Facebook
Twitter